“Türkiye'yi 13 yıldır kesintisiz yöneten AK Partimizin 5. Olağan Büyük Kongresi milletin istiklal ve istikbali için vereceği tarihi bir kararın arifesinde yapıldı” ifadesini kullanan Başkan Filiz, “Bin 295 delege 50 kişilik Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) listesini onayladı. Ak Parti tıpkı diğer kongrelerinde olduğu gibi birlik ve beraberlik içinde özellikle ülkemizin içinden geçtiği bu zor dönemlerde beklenen bütünlük görüntüsünü bu kongrede de güzel bir şekilde verdi. Kongremiz, Tüm ülkemize, AK Dava’nın sesi ve yüreği olduğu yeryüzündeki mazlumlara hayırlı olsun.Türkiye’nin geçen 13 yıllık AK Parti iktidarlarında attığı dev adımlar ülkeye ciddi kazanımlar sağlamıştır. Yaşanan olumsuzluklara rağmen AK Parti’nin dayandığı en büyük güç milletin sarsılmaz birliği ve bizlere duyduğu güvendir.  AK Parti’nin Türkiye’yi getirdiği gelişmişlik çizgisi ve bir siyasi partinin sandıktan çıkan iradenin ortaya koyduğu başarı hikayesinin bir milleti ve ülkeyi nasıl dönüştürebileceğinin ispatıdır. AK Parti, kendi içindeki nöbet değişimini de milletin ve tarihin beklediği sorumlulukla gerçekleştirmiştir” dedi. 

YENİ BİR MİLAT
Ak Parti ve Türkiye için 1 Kasım seçimlerinin yeni bir milat olduğu üzerinde duran Başkan Filiz, “5. olağan kongremiz bu miladın doğum işaretlerini vermektedir. Listeye bakıldığında parti yönetiminin en etkili organı olan MKYK’da değişimler oldu. 31 yeni isim görevlendirildi. 19 isimde MKYK listesindeki yerlerini korudu. Bugüne kadar bu görevleri ifa eden kadrolar nasıl sorumluluk bilinci ve özveriyle sonuçta ülke menfaati için çalışıp uğraştıysa, yerlerine gelenlerin de en az onlar kadar bu mücadeleyi göstereceğine eminim” dedi.
 
SEÇİM STARTI VERİLDİ, 

Yeni MKYK üyeleri ile bir araya gelen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun seçim startını da verdiğini hatırlatan Başkan Filiz, “Yeni Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Seçim İşleri Başkanlığı ve komisyonların kurulması ile birlikte, tüm birimlerde 22 Eylül'deki beyanname ve aday tanıtım toplantısı çalışmaları başladı, Kongre sonrası yol haritası belirlenen partimizde 18 Eylül'de teslim edilecek milletvekili listeleri üzerinde hummalı çalışma devam etmektedir. 7 Haziran'da en çok eleştirilen ve oy düşüşünün sebeplerinden biri olduğu düşünülen aday listeleri teşkilatlar ve saha araştırmalarından gelen raporlar doğrultusunda revize edileceğini; Merkez Karar Yönetim Kurulu'ndaki (MKYK) değişime benzer bir değişimin listelerde de yaşanacağını düşünüyorum+ ifadesini kullandı.

PARTİMİZİN HER KONGRESİNİN BİR ANLAMI VE MİSYONU VAR

13 yıllık iktiidar döneminde partinin en büyük desteği halktan aldığı üzerinde duran Başkan Filiz, “Partimiz,13 yılın her gününü büyüme ve değişim isteyen bir ülkeye direnenlere karşı verilen haklı bir mücadele geçirdi, bu engeller; sağduyu, tecrübe, birikim, sağlam prensipler ve milletimizin desteğiyle aşıldı. Geçen 13 yılda demokrasi, özgüven ve kalkınmada atılan dev adımlar, çekilen zorluğun, sıkıntının, darboğaz gibi görülen her geçidin, sabırla ve azimle aşılmasının bir semeresi olarak ülkemizin kazanımlarına eklendi. Bütün bunlar olurken AK Parti’nin dayandığı en büyük güç ise sarsılmaz birliği, milletin duyduğu itimat ve ilk günden kurucu değerlerine olan sadakatidir. Bu kongremiz, milletimizin yeni Türkiye yolculuğa devam etmesinin kaynağı olacaktır. Bu kongremiz, 1 Kasım’da tek başına iktidarın ve ülkemizin hedeflerine ulaşmasının kaynağı olacaktır. Bu kongremiz, kardeşliğimize halel getirmeye çalışanlara karşı milli iradenin güçlü sesinin kaynağı olacaktır” dedi.

TEK BAŞINA, İŞ BAŞINA

5. olağan büyük kongrenin hayıtlı olmasını temenni eden Filiz, “Milletimize, ülkemize, siyasi hayatımıza ve demokrasimize hayırlı olmasını diliyor, Türkiye’nin demokratikleşme, kalkınma, ilerleme ve büyüme yolculuğunun tüm hızıyla devam etmesi için Tek başına, iş başına diyorum” şeklinde konuştu. Filiz sonra olarak “Sağduyu ve metanet içinde kararlı bir tavır koymakla, iç savaş isteğine piyon olmak aynı şey olamaz” diyerek, “Kendimize gelmeli, saldırı altında bir ülkenin evlatları olarak ülkemize, demokrasimize güvenmeliyiz. Biz aynı gemideyiz. Bu vesile ile buradan Yüce şehitlerimizi ve Mekke'de hayatını kaybeden hacılarımızı huzurlarınızda rahmetle anıyor, ailelerine taziyelerimizi bir kez daha sunuyorum Ayrıca; İsrail yönetiminin kutsal mekanlara saldırısını da şiddetle kınıyorum” dedi.