Geçen yıl Fransa’dan tatil için Denizli’nin kırmızı suyu ile ünlü tatil beldesi Karahayıt’a gelen 63 yaşındaki Marie Mutti, hasta sokak köpeğini tüm masraflarını kendisi üstlenerek tedavi ettirdi. Bir yıl aradan sonra tekrar tatil için geldiği Karahayıt’ta tedavi ettirdiği sokak köpeğini merak eden Marie Mutti, aramalarına rağmen köpeği bulamadı. Karahayıt’ta gezerken ayağına bir şeylerin dokunduğunu hisseden Mutti’yi tedavi ettirdiği sokak köpeği buldu. Geçen sürede sokak köpeğinin birde yavrusunun olduğunu öğrenen Muti, iki köpeği de alarak tedavilerini yaptırıp Denizli Hayvanları Koruma Derneği (DHKD) Başkanı Meryem Karabıyık’la birlikte İzmir yolu üzerindeki ‘Beslenme Odağı’na bıraktı. Marie Mutti, üç ay sonra tekrar Denizli’ye gelerek iki köpeği de sahiplenerek Paris’e götürecek. Denizli Hayvanları Koruma Derneği Eğitim Komisyonu Başkanı Gülay Özmen Başar, hayvanların kendilerine yapılan iyilikleri hiçbir zaman unutmadığını söyledi.
Sokak köpeği Fransız turisti unutmamış
Komisyon Başkanı Başar, “Fransa’dan tatil için Karahayıt’a gelen Marie Mutti, dişi sokak köpeğinin hasta olduğunu görünce veterinere götürerek iç parazite bağlı rahatsızlığı olduğu tespit edilen köpeği tüm masraflarını karşılayarak tedavisini yaptırıyor. Tatilinin bitmesi üzerine ülkesine geri dönüyor. Bu yıl tekrar tatil için Karahayıt’ı tercih eden Mutti, tedavi ettirdiği sokak köpeğini merak ederek aramaya başlıyor. Ancak bulamıyor. Bir akşamüstü Karahayıt’ta gezerken bacağına birinin dokunduğunu hisseden Muti, tedavi ettirdiği köpeği karşısında görüyor. Köpeğin kendisine gösterdiği sevgiden çok etkilenen Muti, yavrusu ile birlikte sokak köpeğini alarak Denizli’de veterinerde kontrolden geçirtmiş. İki sokak köpeğini İzmir yolu üzerindeki belediye ile ortak kurduğumuz beslenme odağına teslim eden Mutti, üç ay sonra gelerek iki sokak köpeğini sahiplenerek Paris’e götüreceğini söyleyerek ülkesine geri döndü” dedi.
Türkiye’ye örnek
Dernek olarak belediye ile birlikte ortaklaşa kurdukları ve yüzlerce sokak hayvanın barındığı ‘Beslenme Odağı’nın Türkiye’deki diğer kentlere örnek olması gerektiğini anlatan Başar, “Beslenme odağımızda yüzlerce sokak köpeğimiz bulunuyor. Buraya özellikle hafta sonları havyan dostları aileleri ve çocuklarıyla gelerek köpeklerden sahiplenebiliyorlar. Beslenme odağında özgürce yaşayan hayvanlarımızın beslenme ve su ihtiyaçlarını da biz karşılıyoruz. Bu tür yerler tüm illerde olmalı. En az bizim kadar hayvanlarında yaşamaya hakkı var” diye konuştu.