Denizli’nin Pamukkale ilçesi Karakurt Mahallesi’nde yaşayan Abide-Hasan Güngör çiftinin 6 ay önce kız bebekleri dünyaya gelmişti. Doğar doğmaz yoğun bakıma alınan Elasu Buğlem’in sağ kolunda sinir sıkışması olduğu anlaşılırken, aile geçen 6 aylık süreçte İzmir ve İstanbul’da çeşitli hastanelere gitti. Son gittikleri hastanede Elasu Buğlem’in ameliyatı için 50 bin TL gerekmesi üzerine aile maddi kaynak arayışına girdi. 
Bu süreçte yapılan haberlerin ardından minik Elasu Buğlem için Türkiye’nin her yerinden adeta yardım yağdı. Denizli başta olmak üzere bir çok ilden hayırseverler aileye yardım etmek için birbirleriyle yarışırken, aileyi İngiltere’den arayan kişiler de yardımda bulundu. Şimdiye dek ameliyatlar için gereken 50 bin TL’ye henüz ulaşılamazken, bazı iş adamlarının küçük kızın ameliyat olduğu dönemde yardım edeceklerini söyledikleri öğrenildi. 
Konuyla ilgili olarak Denizli İl Sağlık Müdürlüğü de devreye girerek, neler yapılabileceği ile ilgili çalışma başlattı.
İki hafta içinde ameliyat olması gereken 6 aylık Elasu Buğlem için harekete geçen aile, İstanbul’a gitti. Burada ameliyatın nasıl olması gerektiği ile ilgili doktorlarla görüşecek olan aile, daha sonra da gerekli paralarının olması durumunda ameliyatın olmasını isteyecek.
Anne Abide Güngör, yapılan yardımlardan dolayı çok teşekkür ederek, "’Haberin çıkmasının hemen ardından telefonumuz adeta susmadı. Bir çok kişi bizi arayarak hem geçmiş olsun dileğinde bulundu, hem de maddi yardımda bulundu. İş adamlarımız aradı ve ameliyat için gereken neyse yapacaklarını söylediler. Biz de İstanbul’a geldik. İnşallah kısa zamanda kızım ameliyat olacak ve sağlığına kavuşacak" dedi.