HABERDENİZLİ.COM

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi İlyas Haytan Toplantı salonunda gazeteciler ile bir araya gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili erken seçimleriyle ilgili soruları yanıtladı. Toplantıya Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan ile Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı’da katıldı. 

Toplantıda konuşan Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı, basının bir yasasının olmadığına değinerek, Türkiye’de basın konusunda bir yasanın olması gerektiğini ve internet haberciliği konusunun da bu yasaya dahil edilmesi gerektiğini ifade etti. 

Toplantıda daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili erken seçimlerinde en önemli konunun seçim güvenliği olduğunu hatırlatarak, “Seçim güvenliğini devlet, sandık güvenliğini ise siyasi partiler sağlar. Siyasi partilerin bu seçimlerde vatandaşın namusu olan oylarına sahip çıkmasını gerekiyor. Eğer sahip çıkmayacaksa, seçimlere girmesin. Türkiye’yi yönetmeye talip olan siyasi partilerin bunu yapması gerekiyor. Diğer bir konuda siyasi partilerin tutanakları tutup, Yüksek Seçim Kurulu ve partilerine aynı anda teslim etmesidir” dedi. 

Seçim güvenliği konusunda Türkiye Barolar Birliği olarak göreve hazır olduklarını ve bir yasanın çıkmasıyla birliklerinin sandıklara avukatlar görevlendirebileceklerini ifaden Feyzioğlu, “Bizler seçim güvenliği konusunda destek olmaya hazırız. Bir yasa çıkartılırsa, Barolar Birliği olarak bizler sandıklara avukat görevlendirebiliriz. Diğer yandan birlik olarak seçimlerle ilgili çalışmalara başladık. Kurduğumuz bir çağrı merkezi ile de vatandaşlarımıza seçim günü hizmet vereceğiz” dedi.