HABERDENİZLİ.COM

Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan törene Tavas Kaymakamı Recep Öztürk, Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Garnizon Komutanı Jandarma Bnb. Veysel Aksoy, Askerlik Şubesi Başkanı Hasan Akman, İlçe Emniyet MüdürüTolga Adagülü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, Siyasi parti temsilcileri sivil toplum örgütü temsilcileri, okullar ve Tavas halkı katıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, aziz vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan tüm Şehitler anısına saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Çelenk sunma programı, daha sonra tören akışının arzı ile son buldu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bir açıklama yapan Başkan Akyol, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan Milli Mücadele ile tarihte eşi ve benzeri olmayan  bir başarı elde edilmiştir. Yaşanılan tüm zorluk ve sıkıntılara rağmen inanç ve kararlılıkla kazanılan bu zafer, Milletimize kayıtsız şartsız egemenliği sağlamıştır.


Bu birliktelik ve beraberliği hiçbir güç bozamayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sonsuza dek birlikte kardeşçe payidar olacaktır. Bu nedenle bizlere ve gelecek nesillere düşen en büyük görev, Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünü, milletle el ele, gönül gönüle savunmak, iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Kurtuluş Savaşı'nda kadını, erkeği, çocuğuyla gösterilen büyük gayret ve fedakârlıklarla elde ettiğimiz Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. Yılını kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, aziz vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.