HABERDENİZLİ.COM

Denizli'nin Tavas İlçesi Nikfer Mahallesinde özel bir kömür maden ocağında çalışan 25 işçi 02.02.2017 tarihinde işçilerden habersiz ve imza olmaksızın sigorta çıkışlarının yaptırılmış olduğu belirtildi.

Maden ocağında çalışan içşilerin çıkış tarihinden 8 gün daha madende çalıştırılıp daha sonra çıkış verildiğini söyledikleride işçiler tarafından ifade edildi.

Maden işçisi G.A. ve 25 maden işçisi şu cümlelere değindiler, "Maden ocağından herhangi bir gerekçe olmadan 25 işçi çıkartıldı. Bizi işten 02.02.2017 tarihinde çıkartmışlar ama bizim haberimiz yoktu, 8 gün yeraltında çalıştıktan sonra işten çıkartıldığımızın haberine vardık. Şirket halen açık ama çalışma faaliyetleri yok. 2 ay 10 günlük maaşlarımız içeride kaldı herhangi bir geçim kaynağımız yok ailelerimiz var bakacağımız biz ne yiyip ne içeceğiz. İş-Kur Genel Müdürlüğüne ve Acıpayam Kaymakamlığına yazılı dilekçeler yazdık. Acıpayam Kaymakamı ile görüştük, kaymakam maden ocağının işvereniyle konuştu ve muhakkak çözeceğini söylediler. Üzerinden 10 gün geçti halen çözüm olmadı. Kaymakam bize yol gösterdi İş-Kur'a ve SSK'ya dilekçelerinizi yazın benimle irtibat halinde olun dedi." ifadelerini kullandı.