Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin daveti üzerine Denizli’ye gelen ve bir dizi ziyaretlerde bulunan Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, Denizlili işadamlarını Tataristan’a yatırıma davet etti. Çardak Havaalanında Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve protokl üyeleri tarafından karşılanan Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, Denizli Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret etti. Burada Denizli sanayisi hakkında bilgi alan Minnihanov daha fabrika ziyaretleri gerçekleştirdi. Pamukkale’ye giden Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanov, Karahayıt’ta onuruna verilen yemeğe katıldı.

Rusya ve Rusya’nın içinde, ekonomisiyle öne çıkmaya başlayan Tataristan’a yatırımların artacağını söyleyen Ekonomi Bakanı Zeybekci, “Ben değerli dostum Cumhurbaşkanı Minnihanov’un Denizli’ye ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Rusya Federasyonu ile ekonomik ve ticari anlamdaki iyi ilişkilerin en önemli motor gücünün Tataristan olacağına inanıyorum. Rusya ile Türkiye arasındaki serbest ticaret anlaşması görüşmeleri var. Hizmet, yatırım ve meteoroloji, serbest ticaret konularında Rusya Ekonomi Bakanı ile temastayız. İlişkilerimiz iletleyen süreçte daha da artarak devam edecek. Denizli’deki yatırımcıların, Denizli’deki sanayicilerimizin de Tataristan’ı gördükten sonra oralarda neler yapabileceklerini hayal ediyorum.” dedi.


TÜRK ORTAKLARIMIZ VAR
İlk kez Türkiye’ye geldiğini aktaran Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanov, Tataristan’da yaklaşık 280 ortak Türk-Tatar işletmesi kurulmuş durumda ve genel anlamda ülke geneline bakıldığında en büyük ortak işletmelerin bulunduğu bölgemiz Tataristan sayılıyor. Bizim Cumhuriyetimiz içerisinde yatırımların 4'te 1'i Türk yatırımlarıdır. Türk ortaklarımızla gerçekten çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Türkiye’nin büyük bir tecrübesi var biz de bundan faydalanıyoruz. Tataristan'a daha çok Türk yatırımcı bekliyoruz. Bölgeyi görme olanağı sağladığı için Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'ye teşekkür ediyorum” dedi.