HABERDENİZLİ.COM

24 Ekim’de CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın cevaplaması için verdiği soru önergesinde; “Pamukkale Üniversite Hastanesinde yemek ihalesi telefonunda byLock tespit edilen, FETÖ’den gözaltına alınmış, 25/11/2016 tarihinde MHP’den ihraç edilmiş ve eşi Pamukkale Üniversitesi satın almada görevli memur olan bir iş adamına 11 milyona yani 2015 ve 2016’daki rakamların 2,5 katına ihale edilmiş mi? Sayın Bakanım, bu konuda yardımınıza ve vicdanınıza ihtiyacım var.” diye sormuştu.

Meclis gündemine taşınan Pamukkale Üniversitesi personel ve hastane yemekleri ihalesini kazanan Özata şirketinin sahibi Öztürk Taştan, Basmacı’nın iddialarına cevap verdi.  Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde avukatı İbrahim Açıkgöz ile beraber bir açıklama yapan Taştan, Melike Basmacı’nın meclis gündemine taşıdığı konunun gerçeği yansıtmadığını ve araştırılmadan yapıldığını söyledi. 

Müvekkilim FETÖ soruşturmasında aklanmıştır

Mecliste Melike Basmacı tarafından  Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’a yöneltilen soru önergesinin masum bir önerge olmadığını belirten avukat İbrahim Açıkgöz, “benim müvekkilim sayın Basmacı’nın da belirttiği şekilde FETÖ soruşturması geçiren bir işadamıdır. Fakat kendi telefonunda bylock tespit edilen bir insan değildir. Benim müvekkilim yanında 850 kişinin çalıştığı şirketlere sahiptir. Bu şirketlerden bir tanesi de Uşak Devlet Hastanesi’nin kafeteryasıdır. Bu kafeteryada WİFİ internet bağlantısı üzerinden bylock kullanılması nedeniyle müvekkilim hakkında bir adli soruşturma başladı.  yapılan adli soruşturmalarda bu tespit edilmiş ve bylock kullanan kişi de yakalanmıştır. Savcılık Müvekkilimin FETÖ ile hiçbir bağlantısının olmadığını tespit etmiştir. ” ifadelerini kullandı. 

"Rakamlar gerçeği yansıtmamaktadır"

5 milyona yemek yapmanın mümkün olmadığını anlatan Taştan,  “Melike Hanım ihalenin fahiş bir fiyatla verildiğini iddia ediyor. İfadeye göre; geçtiğimiz yıl 5 milyon liraya mal edilen yemek bu sene 11 milyona bize verilmiş. Öncelikle bahsedilen 5 milyon lira rakamı kesinlikle doğru değil. ihale bedeli olan 11 milyon rakamı da gerçekçi değildir.  Bizim aldığımız ihalede 4 çeşit yemeğin birim fiyatı 6 lira 35 kuruştur.” dedi. 

"5 MİLYON LİRA SADECE MALZEME GİDERİDİR"

Ortaya atılan 5 milyon rakamının sadece malzeme giderleri olabileceğini belirten Taştan, “Bu işte yaklaşık 83 tane personel çalıştırılmaktadır. Sadece personel ücreti yıllık 2 milyon 400 bin lira tutuyor. Bunun dışında elektrik, su ve temizlik gibi yan giderlerde de minimum 1 milyon 500 bin lira gibi bir maliyet  söz konusudur. Bunların hiç birisi gösterilmeden  5 milyon liradan 11 milyon liraya çıkarılmış gibi bir algı oluşturuluyor. Bunların hiç birisi gerçekçi değildir.” diye konuştu.

İHALE VERİLMEDİ ALINDI

Yapılan ihalenin kamuya açık bir şekilde gerçekleştiğini ifade eden Taştan, “ihaleye 9 tane firma iştirak etmiştir. İhale komisyonu 3 yıl için 35 bin 815 bin lira bir maliyet çıkarmıştır. Biz bu maliyetin çok altında 32 milyon 591 bin 519 lira teklif verip 9 firma içinden en düşük teklifi verip bu ihaleyi kazandık.” Dedi. 

"Benzer işlerin çok altında bir fiyat"

Hastaneye verilen yemek  fiyatının benzer üniversite hastanelerine göre düşük olduğunu ifade eden Taştan, “6 lira 35 kuruş olan yemeğin fiyatı farklı hastanelerde 7 lira 40 kuruştur. Biz Denizli’de devletimize katkı sağlayacak, daha iyi hizmet verebilmek için imkanlarımızı üniversitenin kullanımına sunduk. Bu ihalenin kamuoyuna pahalı alınmış gibi gösterilmesi de bize sıkıntı vermektedir.” 

"EŞİM TÖHMET ALTINDA BIRAKILDI"

Basmacı’nın verdiği soru önergesinde eşi hakkında da yanlış bilgi verdiğini söyleyen İşadamı Taştan, “eşim bahsedildiği gibi üniversitede çalışıyor fakat satın alma biriminde değil.  Yani Pamukkale üniversitesi Satın Alma biriminin yaptığı ihaleyle hiç bir alakası yoktur. Eşim planlama bölümünde çalışıyor. Satın almayla uzaktan yakından hiçbir alakası yok. Bu sözler de çok ciddi bir karalamadır. Basmacı’nın çıkıp özür dilmesini beklerim. Eşim çok ciddi bir baskı altında kaldı.  Melike hanım meclis kürsüsünde aynı şekilde çıkıp özür dilemediği takdirde Bu konuda kendisine manevi tazminat davası açacağız.”  İfadelerini kulandı.