Antalya’da yaşayan 61 yaşındaki Fatma Göçgel, 40 yıl önce ölen oğlunun mezarının kendisine haber verilmeden değiştirilmesine ve mezarın yerinin bulunamamasına tepki gösterdi. Oğlunun mezarını arayan gözü yaşlı anne tüm çabalarına rağmen, mezarı bulamadı. 
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Mezarlığı karşısı Çakırlar Yolu üzerindeki Duraliler Köy Mezarlığı, Batı Çevre Yolu nedeniyle mezarlık alanı yakınlarına yapılacak yonca kavşak için mezarların taşınması kararı alındı. Alanda bulunan 2 bin isimli ve 150 isimsiz mezar kent mezarlığı içine taşındı.
1974 yılında doğan ve 3,5 ay sonra vefat eden Mehmet Göçgel isimli bebeklerini Duraliler Mezarlığı'na defneden Fatma Göçgel, ziyaret için mezarlığa gittiğinde çocuğunun mezarını bulamayınca şoke oldu. Fatma Göçgel mezar yıkıntıları ve ağaç dalları arasında çocuğunun mezarını ararken, hemşire olan kızı Elvan Göçgel ise yerdeki mezar taşlarını teker teker inceledi. Ağabeyinin mezarını arayan hemşire Elvan Göçgel, 39 yıl önce ölen kardeşinin Antalya Büyükşehir Belediyesi Uncalı Kent Mezarlığı yanındaki Duraliler Mezarlığı'na defnedildiğini ve kardeşinin mezarını zaman zaman ziyaret ettiklerini söyledi. 

"KARDEŞİMİN MEZARI YOK"
Elvan Göçgel, "Bugün ziyaret için geldiğimizde gördüğümüz manzara karşısında, mezarlığın genişletildiğini düşündük. Ama sonra duvar kalıntılarını gördük. Mezarların hepsi talan edilmiş gibi, kazılmış bir görüntü yoktu. İki mezar taşını görerek buranın mezarlık olduğunu anladık. Burada kardeşimin mezarı da yok. Taşı da yok. Yapılmış bir mezar ve taşımız vardı. Ağaçlar da yıkılmış. Bugün de taş olmadığı için mezarı tesadüfü olarak aradık. Ama bulamadık" dedi. Kardeşinin mezarının taşındığı yönünde kendilerine bir bildirim yapılmadığını anlatan Elvan Göçgel, "Burada, mahalle muhtarı, mezarlıklar müdürlüğü ya da başka birimler bize bilgi vermeliydi. Ama yapmadılar. Kardeşimin mezarını istiyoruz" diye konuştu.

"OĞLUMUN MEZARINI GETİRSİNLER"
Oğlunun mezarını yıkıntıların arasında gözyaşları içinde arayan 61 yaşındaki Fatma Göçgel, 1974 yılında 3.5 aylıkken çocuğunun vefat ettiğini söyledi. O dönemde buraya geniş bir mezar yaparak çocuklarını defnettiklerini kaydeden Göçgel, "Bugün kızımla mezarı ziyaret etmek istedik. Mezarı bulamadım. Ben nereye dua edeceğim. Dua edecek yer yok. Benim çocuğumu buradan böyle kaybedenleri Allah kaybetsin. Oğlumun mezarını getirsinler bana" şeklinde konuştu.

GÖREVLİLERLE MEZARI ARADILAR
Bir süre daha anne kız alanda mezar aradıktan sonra Mezarlıklar Müdürlüğündeki nakil yapılan mezarların listesine baktı. Kardeşinin ismini listede göremeyen kardeş Elvan Göçgel ve anne Fatma Göçgel, yetkililerden mezarlarının bulunmasını istedi.
Anne kız yetkililer eşliğinde nakil yapılan mezarlar içinde Mehmet Göçgel'in mezarını aradı. Çocuğunun mezarının bulunduğu yerle ilgili şahitlerinin olduğunu ifade eden Göçgel, gözyaşlarıyla çocuğunun mezarını aradı.
Aramalardan bir sonu alamayınca büyük üzüntü yaşayan Elvan Göçgel ise, "Kardeşimin ismi ne nakil listesinde ne de taşınan mezarlar içinde bulabildik. Bir yetkili bulamadık. Geldik bütün mezarları aradık. Samanlıkta iğneyi aradık. Ama bulamadık. Ne yapılabileceğini bilemiyoruz. Hiçbir şey bulamadık yok" dedi.

“6 AYDIR MEZARLAR TAŞINIYOR”
Antalya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürü Aşur İbat konuyla ilgili olarak mezarlığın taşınacağı yönündeki bilgiyi kamuoyu ile paylaştıklarını hatırlatarak, 6 aydır mezarların taşındığını söyledi. Alandan 2 bin 150 mezarın itinayla taşındığını kaydeden İbat, mezarın kaybolma gibi durumun söz konusu olamayacağını söyledi. İbat, mezar taşında ismi olan mezarların kayıtlarının tutulduğunu belirterek, taşların yeni mezarlara eklendiğini belirtti. İbat, isimsiz mezarlar noktasında bir karışıklığın olabileceğini kaydederek, başvuru yapılması halinde gerekli yardımın yapılacağını söyledi.