Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin katkılarıyla bu yıl 5'inci kez düzenlenen Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması'na 58 tasarımcı 232 çalışması başvurdu. Denizil İhracatçılar Birliği'nde yapılan ön elemede, DENİB Başkanı Süleyman Kocaset, Tasarım Yarışması Komitesi Başkanı Murat Tosunoğlu ile jüri üyeleri 232 tasarımı değerlendirerek finale kalan 10 tasarımı belirledi. Jüri üyeleri 232 tasarım arasından finale kalan tasarımları seçmekte zorlandı. Jürinin değerlendirmesi sonunda finale; Çiğdem Küçük, Hatice Kübra Çiçek, Necla Candan Tulğa, Süleyman Emir Kırmızı, Ayşe Can, Ayfer Öztürk, Cemre Eren, Kadir Yılmaz, Emre Pakel ve Burak Dahan kaldı.

DENİB Tasarım Yarışması Komitesi Başkanı Murat Tosunoğlu, her geçen yıl daha profesyonel koleksiyonlarla başvuruların yapıldığını belirterek, bunun Türkiye'de tasarıma ve inovasyona verilen önem ve hızlı bir gelişmenin göstergesi olduğunu, yarışmayla genç tasarımcıların teşvik edilerek, sektörel rekabet gücünün artırılması ve uluslararası pazarda moda ve trend yaratabilecek özgün tasarımlarının ortaya çıkarılmasını amaçladıklarını söyledi. Tosunoğlu, tasarım yarışmasının önümüzdeki yıllarda hem sektöre hem de tasarımcılara önemli faydalar sağlamaya devam edeceğini belirtti.

Yarışmanın bu yıl kreatif direktörlüğünü yapan Gül Ağış ise, tasarım ve modada farkındalığın Anadolu'da da yaygınlaşması adına bu yarışmaya ayrı bir önem verdiğini söyledi. Bu yıl Tech Anatolie temasıyla yapılan yarışmada birinciye 10, ikinciye 7, üçüncüye 5 ve jüri özel ödülüne 3 bin lira ödül verilecek.
















DHA

Zekican Şenkaya