Denizli Esnaf Sarayı salonunda düzenlenen panele AK Parti Milletvekili Nurcan Dalbudak, Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Ök, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sezgin Kutlu, tarım sektöründe faaliyet gösteren kadın kooperatif başkanları ve işletme sahipleri katıldı.

İl Müdürü Kutlu, yaptığı açıklamada tarımda asıl çalışanlar kadın olmasına rağmen mülklerin erkeğin üzerinde bulunduğunu vurguladı. Kutlu, sektörde kadınlara yönelik birçok proje geliştirdiklerini söyledi. Milletvekili Dalbudak da Türkiye genelinde 80 bin kadın ve 1 milyonun üzerinde erkek girişimcinin olduğunu kaydederek, “Ülke ekonomisini geliştirmek için girişimciliği arttırmak gerekiyor. Hükümetimiz, girişimciliği arttırmak için projeler hazırlıyor.” dedi. Vali Demir ise Denizli’nin, kadın istihdamında Türkiye’ye örnek olabileceğini görüldüğünü belirtti: “Denizli'nin nüfusunun 950 bin 557, kadın sayısının ise 477 bin 516 olduğunu görüyoruz. Oran, Türkiye ortalamasının üzerinde, yüzde 50,23. Denizli’de toplam 165 bin 553 sigortalı var. Bunların içinde kadın çalışan oranı yüzde 30 ile Türkiye birincisi. Tekstil sektöründe ise neredeyse çalışanların yarısı kadındır. 2012 yılı itibarıyla Çiftçi Kayıt Sistemi'ndeki 49 bin 799 çiftçimizin 10 bin 552’si kadındır. Tarladan sofraya kadar bütün sektörlerde kadın vardır.” diye konuştu.

Toplantıda tarım alanında faaliyette bulunan başarılı işletme sahipleri de birer konuşma yaptı. Bunlar arasındaki saanen yetiştiriciliği yapan Güdücü’nün, çobanlara kız verilmediğini ve bu sebeple evlenmede sıkıntılar yaşadığını anlatması büyük alkış aldı. Güdücü, “Sosyal güvence altına alıp hayvancılığı özendirmeliyiz. Gençlerimizi köylerde tutmalıyız. Çobanlık, Peygamber mesleğidir. Devletin hangi kapısına giderseniz gidin, çobancılık küçümseniyor.” şeklinde konuştu.