Vali Altıparmak, Müdürlüğün çalışmaları hakkında brifig alırken, düzenlenen toplantıda Denizli’deki tarım ve hayvancılık sektöründeki sorunlar da masaya yatırıldı.
Altıparmak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde Vali Yardımcısı Kemal İnan, Müdür Vekili Yılmaz Erkaya, Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri tarafından karşılandı. 

Altıparmak, toplantı salonunda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Yılmaz Erkaya’dan müdürlüğün çalışmaları hakkında brifing aldı. Denizli’de toplam 376.738 ha tarım arazisinin olduğunu söyleyen Yılmaz, bunun 153.359 ha alanın sulanabilir olduğunu bununda yüzde 40.71’e tekabül ettiğini, devam eden projelerin tamamlanmasıyla bu oranın yüzde 51.5’e çıkacağını, şu anda basınçlı sulama sistemi ile sulanan alanın 179.754 da ulaştığını söyledi. Çiftçilere daha etkin hizmet verebilmek amacıyla Müdürlük tarafından kısa mesaj bilgilendirme sisteminin kurulduğu ve çiftçilerin cep telefonlarına ‘hastalık ve zararlı’ konularında bugüne kadar 570 bin SMS gönderildiğini söyleyen Yılmaz, 376.738 ha tarım alanı bulunan Denizli’de toplulaştırma çalışmaları kapsamında 75.415 ha alanın toplulaştırıldığını bununda yüzde 20’lik bir alana tekabül ettiğini söyledi. Devam eden çalışmalarla birlikte 90.135 ha daha toplulaştırılması sonucunda bu oranın yüzde 44’e ulaşacağı bilgisini veren Yılmaz, İlimizdeki hayvancılık sektörü konuları ile ilgili de bilgiler verdi. 

Denizli’deki tarım ve hayvancılık faaliyetleri ve sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda, bu potansiyele sahip Denizlimizde çiftçilerin bilinçlendirilmesinin önemli olduğunu söyleyen Altıparmak, çiftçi ve köylülerimize yönelik hijyen, kişisel sağlık, hayat şartlarının iyileştirilmesi başta olmak üzere kurs ve eğitim seminerlerinin modern tarıma geçme, kalite ve üretimin arttırılması anlamında önemli olduğunu söyledi. Bu konuda köylere hizmet götüren; tarım sektöründeki görevlilere, imamlara ve öğretmenlere büyük görevler düştüğünü vurgulayan Altıparmak, bilgi ve becerilerini çiftçiye ve vatandaşa aktarmaları talimatını verdi. Baklan Kaymakamlığı zamanında başlattıkları kekik üretiminde Denizli olarak şu an dünyada birinci sırada yer aldıklarından bahseden ve bu konuda ‘Beyaz Zambaklar Ülkesinde’ isimli kitabı okumalarını tavsiye eden Vali Altıparmak, bu kitabın kendilerine rehber olacağını söyledi. 
Ayrıca kamu kurumlarında yenilikçi, gelişime açık, idealist, proje geliştirebilen kahramanlara sahip çıkılması ve desteklenmesi gerektiğine dikkat çeken Vali Altıparmak, bunların her türlü övgüyü hak ettiğini, çocuklara ve gençlere bunları örnek gösterip özendirilmesi gerektiğini kaydederek, “Çocuklarımızın koltuk sevdası yerine; yaptığı işi geliştirerek bir adım ileriye taşıyan, projeler üreten bu isimsiz kahramanlara özendiklerini göreceğimize eminim” dedi. 

Bu doğrultuda GEKA projeleri açıklandığında yetkili personelin kendi branşlarında en az 3-4 proje üretmelerini ve desteklenmek üzere müracaatlarını beklediğini sözlerine ekleyen Vali Altıparmak, son olarak denetimlerde görevli personelin, hijyen ve insan sağlığı konularına çok dikkat etmelerini, insan sağlığını ön planda tutmayan firmalara ceza-i müeyyidenin uygulanması konusunda tereddüt etmemeleri konusunda uyardı.