Tarım ve Hayvancılık sektörünün Ege Zirvesi olarak nitelendirilen Aegeanagri 12. Ege Tarım Sera ve Hayvancılık Fuarı 5 gün boyunca büyük ilgi gördü.  Türkiye’nin dört bir köşesinden gelen ziyaretçiler sektördeki en son yeniliklere ve teknolojilere şahit olurken, Denizli Tarım Fuarına özel fiyatlar ile gerçekleşen satışlar hem üreticinin hem de katılımcının yüzünü güldürdü. 
09-13 Mart tarihleri arasında düzenlenen 12. Denizli Tarım ve Hayvancılık Fuarı son yılların en yoğun katılımla gerçekleşen organizasyonuna ev sahipliği yaptı. 157 katılımcı ve 400 marka temsilinin yer aldığı fuarı 5 gün boyunca tam 150 bin kişi ziyaret etti. Orion Fuarcılık tarafından organize edilen ziyaretçi otobüsleri ile binlerce çiftçi, ziraat odası ve birlik üyeleri Deniz Tarım Fuarı’na taşındı. Fuarların en son teknoloji ve yenilikleri takip etmek için son derece önemli olduğuna dikkat çeken ziyaretçiler fuara tam not verdi. Katılımın beklenenin üstünde olması firmaların da satışlarını olumlu yönde etkiledi.  Traktör ve en son teknoloji tarım makinalarının yer aldığı fuar alanında çiftçiler hem bütçelerine hem de aradıkları özelliklere uygun makinalara ulaşma imkânı buldu. Katılımcılar da çeşitli iş bağlantıları gerçekleştirerek 2017 fuarı için çalışmalarına şimdiden başladı.



DENİZLİ TARIMIN GELECEĞİNİ MASAYA YATIRDILAR
Fuar bir ilke de ev sahipliği yaparak Denizli Tarımının Geleceğini tartışmaya açtı. Türkiye Tarım Gıda Yazarları ve Gazetecileri Derneği Başkanı İsmail Uğural’ın yöneticiliğinde düzenlenen panele;  Pamukkale Üniversitesi Gıda Fakültesi Bölüm Başkanı Prof.Dr. Sebahattin Nas, Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ahmet Altındişli, Hayvancılık Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Mehmet Varol Denizli Ziraat Odası BaşkanıHamdi Gemici, Yüksek Ziraat Mühendisi Dr. Kadir Kıran Denizli Ticaret Borsası Başkanıİbrahim Tefenlili, Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık MüdürüSezgin Kutlu ve 25. Dönem Denizli MilletvekiliMehmet Yüksel konuşmacı olarak katıldı. Denizli için önemli fikir ve karaların oluştuğu panelde en çok dikkat çeken Gemici’nin ilde kurulmasını önerdiği “Organize Tarım Bölgesi” oldu. Gıda sanayinin Denizli’de önemli bir potansiyele sahip olduğuna vurgu yapan Prof.Dr. Sebahattin Nas yerel ve merkezi yöneticilerden bu alanda çalışma yapılmasını talep etti. Ayrıca panelde Denizli için katma değer sağlayan pamuk, kuru, yaş ve şaraplık üzüm ile ilgili yeni pazarlama yolları aranması konusunda fikir birliğine varıldı.



FUARDA EĞLENCELİ DAKİKALAR 
7’den 70’e herkesi ağırlayan Denizli Tarım Fuarı’nda çocuklar da unutulmadı. Hafta sonu anne ve babaları fuarı gezerken çocuklar “Gezegen C” isimli tiyatro oyunu ile keyifli dakikalar yaşadı. Oyunun kahramanı İnek C’nin macerasının anlatıldığı ‘’Gezegen C’’ miniklerden büyük alkış aldı. Büyüklerin eğlencesi ise Denizli Tarım Fuarı kapsamında dördüncü kezdüzenlenen “Bilek Güreşi” etkinliğiydi. Her gün belirli aralıklarla gerçekleşen bilek güreşi yarışmasında katılımcılar arasında kıran kırana bir mücadele geçti.