Türkiye’nin dördüncü Ege’nin en büyük fuarı ‘8. Denizli Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Orion Fuarcılık tarafından EGS Fuar alanında 17 bin metrekare alanda düzenlenen fuarda 247 firmanın stantı bulunuyor. 26 Şubat tarihine kadar ücretsiz olarak gezilebilecek fuarda 423 marka temsil ediliyor. Çiftçilerin fuara çok kolay ulaşmaları için Denizli’de 250, çevre illerden de 350 otobüsün ziyaretçi taşıyacağını anlatan Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan, “Orion Fuarcılık olarak biz her zaman çiftçimizin yanındayız. Fuarımızda stant açan firmalarımızın ürünlerinin daha çok talep görmesi için bu yılda girişten ücret almayacağız. Otobüslerimizle ziyaretçilerimiz illerinden, ilçelerinden, beldelerinden fuar alanına getirilecek. Fuarımızda traktör, biçerdöver, tarımsal mekanizasyon, sulama teknolojileri, sera teknolojileri, seracılık, bağcılık, tohumculuk, fide, fidan, zirai ilaç, gübre, ekolojik tarım, yem, hayvancılık ve ambalaj çeşitleri sergileniyor. Fuarımızda stant açmak isteyen firmalar aylar öncesinden yerlerini ayırttı” diye konuştu.

Yenilikler bu fuarda

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Gülsever’de, fuarın ilk yıllarında stant açacak firma bulmakta zorluk çekildiğini hatırlattı. Müdür Gülsever, “Denizli’de günlük 700 ton süt üretimi yapılırken bugün bin 500 ton süt üretiliyor. Üreticimiz dünya standartlarında üretim yapıyor. Meyve fidanı dikiminde yüzde 500 ile yüzde 1500 arasında artış var. Artık Denizli tarımda da ürettiğini dünyaya satar hale geldi. Tarımda, hayvancılıkta ve üretimde bu kadar ileriye giden bir ilde böyle bir fuarın açılması çok önemli. Üreticilerimiz ve çiftçilerimiz fuar sayesinde sektördeki yenilikleri görebilecekler” diye konuştu. Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici’de, coğrafi ve verimli toprak yapısı ile farklı ürünlerin yetiştirildiğini ifade etti. Belediye Başkan Vekili Sezai Günalp’te, tekstil ve sanayi şehri Denizli’nin tarımda da iddialı olduğunu vurguladı.

Herkes fuarı görmeli

Son olarak kürsüye çıkan Vali Vekili Ertekin, “8 yıldır düzenlenen ve artık zirveye çıkan bu fuar ilimize çok yakışıyor. 120 bin olarak hedeflenen ziyaretçi sayısı da mükemmel bir rakam. Bu fuarı organize eden Orion Fuarcılık yetkilileri ile görüşmeler yaptık. Gelecek yıldan itibaren Ege Bölgesi’nin en büyük tarım fuarı olarak anılan bu fuarımızı ulusal bazda yapacağız. Şuan fuarımızda stant açan firmalarımız içinde zaten Bursa’dan Giresun’dan ve ülkemizin çeşitli illerinden gelen firmalarımız bulunuyor. Bu fuarı tarımda teknolojiyi bol ve verimli kullanmak isteyen tüm üreticilerimizin mutlaka görmeli” diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından Orion Fuarcılık tarafından Denizli Belediyesi Sevgi Eli’ne 4 adet akülü tekerlekli sandalye bağışında bulunuldu. Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan, akülü tekerlekli sandalyeleri Belediye Başkan Vekili Sezai Günalp’e teslim etti. Fuarın açılış kurdelesi Vali Vekili Halil İbrahim ve protokol üyeleri tarafından birlikte kesildi. Vali Vekili Ertekin ve beraberindekiler daha sonra fuarda bulunan stantları ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.