İSTANBUL (CİHAN)- Fenerbahçeli taraftarların 14 Ağustos Pazar günü Taksim’de yapmayı planladıkları gösteriyi, sosyal paylaşım siteleri üzerinden provoke etmeye çalıştıkları öne sürülen iki kişi gözaltına alındı. Biri çocuk iki şüphelinin internet üzerinden, ‘Uyanın Fenerbahçe’nin askerleri, savaş zamanı’ şeklinde taraftarlara çağrıda bulundukları ortaya çıktı.
    Fenerbahçeli taraftarlar halen, Metris Cezaevi’nde tutuklu bulunan Aziz Yıldırım ve takıma destek için 14 Ağustos Pazar günü Taksim’de bir gösteri yapmaya hazırlandıkları öğrenildi. Hafta sonu Taksim’de yapılacak gösteriye, ‘14 Ağustos Pazar Günü Adalet için Fenerbahçe için Taksim’de buluşalım’ sloganıyla paylaşım sitelerinden Fenerbahçeli taraftarlara çağrıda bulunan bazı taraftarların provoke etmeye çalıştıkları öne sürüldü.
    İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri gösteri öncesi sosyal paylaşım siteleri üzerinden provoke etmeye çalıştıkları öne sürülen iki kişi gözaltına alındı. Bursa’da gözaltına alınan Barbaros Ö’nün (37) bazı sosyal paylaşım sitelerinden ‘Şimdi eylem zamanı. Uyanın Fenerbahçe’nin askerleri, savaş zamanı. Molotof kokteyli yapmasını bilen var mı?’ şeklinde taraftarlara çağrıda bulundukları ortaya çıktı. Gözaltına alınan diğer şüpheli Nezircan E’nin ise yaşı 18 den küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğüne sevk edildi. Barbaros Ö’nün, Bursa’da emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.
Emniyetten yapılan açıklamada, bu ve benzeri provokasyon ve tahrikleri yapan kişilerin tespit edilerek hakların işlem yapılacağı belirtildi. Ayrıca Fenerbahçeli taraftarların 14 Ağustos Pazar günü Taksim’de yapmayı planladıkları gösteri için İstanbul Vali’liğinden izin çıkmadığı öğrenildi. CİHAN