Denizli’nin Tavas ilçesi Tavas Ovası toplulaştırma çalışmalarının tamamlanan ikinci kısım tapuları dağıtıldı.

Baharlar beldesinde düzenlenen tapu dağıtma töreni Tavas Kaymakamı Muhittin Gürel, Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, il genel meclis üyeleri, belediye başkanları, kurum ve kuruluşlara ait yetkililer ve hak sahipleri katıldı.

Denizli ve Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerince yürütülen Tavas ovası 2. kısım arazi toplulaştırması projesi kapsamında hazırlanan 672 adet tapu sahiplerini buldu. Törende konuşan Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, arazi toplulaştırmasının öneminden bahsederek, “Proje sahası Tavas ilçesine ait 7, Kale ilçesine ait bir yerleşim birimi olmak üzere toplam 8 yerleşim birimini ve toplamda 10 bin 462 hektarlık alanı kapsamaktadır. Proje sahası ihale edilerek 2010 tarihinde yüklenici firmaya yer teslimi yapılmıştır. İş programına göre projenin bitiş tarihi 2013 yılıdır.” dedi.

        Tavas Ovası II. Kısım Arazi Toplulaştırma Projesi uygulama alanındaki 10 bin 462 hektarlık sahada şu ana kadar planlanan 508 kilometrelik yolun 250 kilometrelik kısmı 365.000 metreküp malzemeyle stabilize kaplamasının yapıldığı, yine 54,9 kilometre ana tahliye kanalı, 287 kilometre tahliye kanalı, 5 adet baks tipi köprü, bin 980 adet yol ve tarla geçidi tamamlanarak hizmet vermeye başladığı belirtildi.