MİLLİ Piyango’nun yılbaşı özel çekilişinde 50 milyon liralık büyük ikramiyenin dört talihlisinden birinin Denizli’nin Çal İlçesi’nden, minibüs şoförü 21 yaşındaki Murat Alişan olduğu ortaya çıktı. Çal’ın Akkent Mahallesi’nde yaşayan Murat Alişan’ın, yılbaşı çekilişinde biletine isabet eden 12.5 milyon liralık ikramiyeyi bugün bir banka müdürü aracalığıyla Ankara’daki Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü’nden aldığı öğrenildi. Alişan’ın büyük ikramiye isabet eden bileti Aydın’dan satın aldığı ve son üç rakamı minibüsünün plakasına göre seçtiği belirtildi.
Biletine büyük ikramiye çıktığını öğrenince ortadan kaybolan talihli Murat Alişan telefonla yaptığı açıklamada, "İki, üç ay Çal’a dönmeyi düşünmüyorum. Parayı Ankara’dan banka müdürü aldı. Şu an ben bir tatil beldesinde kendimi toparlamaya çalışıyorum. İkramiyenin çıkmasının şaşkınlığı ve heyecanını halen üzerinden atamadım. Geceleri uyuyamıyorum. Uyuma güçlüğü çekiyorum. Birkaç gün içinde pasaport çıkartıp, yurt dışına gitmeyi düşünüyorum. Dünyanın hangi ülkesinde denize giriliyor ve sıcaksa oraya gideceğim. Nereye gideceğime ise henüz karar vermedim. İki gündür telefonlarım susmuyor. O kadar çok akrabam varmış ki ben de şaşırdım. Şu an durumum çok iyi tek sorunum uykusuzluk" dedi. Alişan, ikramiye çıkan "2692160" numaralı bileti 20 NR 160 plakalı minibüsünün son üç rakamından esinlenerek aldığını da anlattı.
Büyük ikramiyenin isabet ettiği biletlerden birinin talihlisinin Çallı olması ilçede günün konusu oldu. MHP’li Çan Belediye Başkanı Fethi Akcan, "Büyük ikramiyenin Çal’a çıkması hepimizi mutlu etti. Milyonerimizi şahsen tanıyorum. Kendisinin ilçemize katkısının olacağına inanıyorum" dedi.

"ARTIK KENDİ EVİNİ ZEVKİNE GÖRE YAPAR"
Baba Şükrü Alişan, üç çocuğundan en küçüğü olan Murat’ın, büyük ikramiyenin talihlilerinden olmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirtip, "Çok büyük bir şans. Hala inanamıyoruz. Oğlum 1.5 yıl nişanlı kaldı. 15 gün önce anlaşamadığı için nişanlısından ayrıldı. Ben de oğlumun düğünü olacak diye evimin bahçesinde yeni bir evin temelini atmıştım. Artık zengin oldu, kendi zevkine göre evini yapar" dedi.
Halasının oğlu Zeynel Arslan ise talihli Alişan’ın nerede olduğunu kendilerinin de bilmediğini belirtip, "Sadece yanında ağabeyi ve amcasının oğlu var" dedi.
Çallı gençlerden Arif Lahnacı, "Nişanlıyım, 20 bin TL’ye ihtiyacım var. Milyonerimiz benim bu derdimi görürse çok mutlu olurum" diye konuştu.