DESAD Kurucu Başkanı ve Generali Sigorta Acentesi Süleyman Cansev, 1 Şubat’ta diğer ürünlerde başlayan taksit sınırlamasının sigorta poliçelerine de yansımasının sektöre pek fazla etki yaratmayacağını söyledi. 
1 Şubat’ta başta elektronik ve giyim olmak üzere pek çok sektörde başlayan taksit sınırlaması en son sigortaya da uğradı. Alınan karar gereği taksit sınırlamasıyla 9 taksitten daha uzun süreli sigorta poliçesi satılamayacak. Bugüne kadar özellikle sağlık, kasko ve konut sigortalarında taksit sayısı 12 ayı buluyordu. Sigorta şirketleri, poliçeyi 8 taksitle satsa bile bankalar, kredi kartına fazladan 4 taksit yapıyordu. Artık şirketler 9 aydan fazla taksit yapamayacak, bankalar da taksit sayısını artıramayacak.
Bugüne kadar sigorta şirketleri, zorunlu deprem sigortası dışındaki tüm sigortaları kredi kartına taksitle satıyor; özellikle de sağlık, kasko ve konut sigortalarında taksit sayısı 10 ayı, hatta 12 ayı bile buluyordu. Kimi şirketler, zorunlu deprem sigortasında da en fazla 4 taksit imkanı tanıyordu. Zorunlu trafik sigortasında ise taksit sayısı 6 ayı geçmiyordu. Her ne kadar sigorta şirketleri mevcut uygulamada 8 taksitten daha uzun süreli poliçe satmak istemeseler de bankaların tüketiciye fazladan 3 ya da 4 taksit imkanı sunmasıyla, sigorta poliçesinde taksit sayısı 12’ye kadar çıkıyordu.
SEKTÖR KARARDAN ETKİLENMEZ 
Denizli Sigorta Acenteleri Derneği Kurucu Başkanı ve Generali Sigorta Acentesi Süleyman Cansev, kredi kartına taksit sınırlamasının sigorta ürünlerinin satışını olumsuz etkilemeyeceğini, ancak yine de sigortanın bu düzenlemenin dışında tutulması gerektiğini savundu. Cansev, “Biz sigortacılar zaten kredi kartına 9 taksit yapıyorduk. Müşterilerimiz isterse banka kanadıyla bu taksit sayısını 12’ye kadar çıkıyordu. Bizde değişen bir şey yok. Sigortacılar olarak bu karardan çok fazla etkilenmeyeceğiz. Karar gereksi alınan bir karar” dedi.