Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanlığı’na getirilen AK Parti MKYK Üyesi ve Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci’yi Tacikistan'ın Ankara Büyükelçisi Farruh Homiddinoviç Şaripov, makamında ziyaret etti. 
Tacikistan'ın Ankara Büyükelçisi Farruh Homiddinoviç Şaripov, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanlığı’na getirilen AK Parti MKYK Üyesi ve Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci’yi, makamında ziyaret etti. Büyükelçi Şaripov, Zeybekci'ye yeni görevinde başarı temennisinde bulundu ve hayırlı olsun dileklerini iletti. Büyükelçi Şaripov, "Tacikistan ile Türkiye arasında ekonomik ve kültürel işbirliğinin artırılmasını için Sayın Zeybekci'nin Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığı yaptığı dönemden başlayarak inanılmaz katkıları olmuştur. Bu konuda gösterdiği hassasiyet için kendisine çok teşekkür ediyorum" dedi.
AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek,"2009-2012 yılları arasında Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığı yaptığım dönemde iki ülke arasında ikili ilişkilerin artırılması için elimizden gelen gayreti gösterdik. O dönemde yerel yönetimler alanında önemli işbirliklerimiz oldu. Ekonomik ve kültürel işbirliğinin artırılmasını için biz yine üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Bu nazik ziyareti için Şaripov'a bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum" diye konuştu.