Özel Vildan Koleji ile Denizli Büyükşehir Belediyesinin desteği ile 40 gün sürecek olan “Haydi Hep Birlikte Ailece Camiye” etkinliği bugün kılınacak olan Teravih namazıyla başlayacak. Etkinlik 9 Ağustos günü sona erecek ve dereceye giren ilk 100 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtılacak.

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Özel Vildan Koleji desteğinde 40 gün boyunca devam edecek olan “Haydi Hep Birlikte Ailece Camiye” etkinliği bugün Teravih namazıyla birlikte başlıyor.  Etkinlik Denizli Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerinin Camilerinde yapılacak. Yarışma 4. 5. 6. 7. ve 8. Sınıfı bitiren kız ve erkek öğrencileri ile ailelerini kapsıyor. Etkinlikte Anne ve babaların camiye gelmeleri isteğe bağlıdır. Etkinlik hakkında Denizli İmam Hatip Mezunları Derneği binasında basın açıklaması yapan Namaz Gönüllüleri Platformu Denizli Temsilcisi Salih Tekin, etkinliğin amacının özellikle teravih namazına camiye çocukları ile birlikte gelmeleri ve çocukların camiyi sevdirilmesi olduğunu söyledi. 

Etkinlik kayıtların 30 Haziran Pazartesi akşamına kadar www.dinalemi.net adlı web sitesinden yapılabileceğini ifade eden Tekin, “Kayıt olanlar, siteden “Namaz Çizelgesi”nin çıktısını alacaklar. Etkinliğimiz 40 gün sürecek, 9 Ağustos Cumartesi günü Yatsı namazında sonra erecektir. Katılımcılar “Namaz Çizelgesi”ni camide kıldıkları her namazdan sonra, görevlilere imzalattıracaklardır. Namazların sadece bir camide kılınma şartı yoktur. Şehir içinde veya dışında başka bir camide “Namaz Çizelgesi”nin arkasına telefon numarasının yazılması kaydıyla imamın veya bir görevlinin imzası yeterlidir.

Gündüzlü veya yatılı kurslara devam eden öğrenciler de etkinliğimize katılabilirler.  Namazların kursta cemaatle kılınması halinde “Namaz Çizelgesi” kurs görevlileri tarafından imzalanabilir. Kızlar sadece Teravih namazlarını camide kılacaklar,  “Namaz Çizelgesi”ni imamın görevlendireceği bir bayan çizelgeyi imzalayacaktır. Teravih namazı dışındaki namazlar annesi veya bir yakını tarafından imzalanacaktır. Özel durumlarında kızlar namaz saatlerinde İlmihal okuyacaklar ve çizelgeleri bu günlerde de anneleri tarafından imzalanacaktır. Etkinliğin sonunda “Namaz Çizelgeleri” Camideki görevliye veya en geç 15 Ağustos Cuma günü saat:17.00’ye kadar Denizli Namaz Gönüllüleri Platformu’na teslim edilecektir. (Yeni Cami yanı İHL Mez. Derneği Binası)

Ödül alacak öğrencilerin belirlenebilmesi için, Özel Vildan Kolejinde, Ömer Nasuhi Bilmen İlmihalinden “Namaz konulu bilgi yarışması” yapılacaktır. Her cami derneği kendi camisinde etkinliğe katılan öğrencilere birer hediye planlayacaktır. Etkinlik sonunda dereceye giren ilk elli kız ve ilk elli erkek öğrenciye toplam 100 tablet bilgisayar hediye edilecektir. Dereceye giren öğrencilerin anne ve babalarına da hediyeler verilecektir. Ödül töreninin tarihi daha sonra duyurulacaktır” açıklamasını yaptı.