Uşak’ın Sivaslı ilçesine bağlı Eldeniz köyünde su şebekesinin bulunduğu santralin elektriği borcundan dolayı kesilince köylüler susuz kaldı. Cemaat ise su bulamayınca teyemmüm abdesti aldı.
Uşak’ın Sivaslı ilçesinin en büyük köyü olan Eldeniz köyünde şebeke suyunun bulunduğu santralin elektrik borcundan dolayı kesilince köy 3 gündür susuz kaldı. Köyde yaşayan vatandaşların iddiasına göre yaklaşık 6 ay önce köy muhtarı, köyün su faturalama hizmetlerini özel bir şirkete sattı. Bu satıştan sonra köyde birçok vatandaş su faturalarına ödediği bedelin arttığı gerekçesiyle faturalarını düzenli ödememeye başladı. Yeterli para toplanamayınca su şebekesine bağlı elektrik santralinin borcuda ödenemedi. OEDAŞ ekipleri ödenmeyen yaklaşık 7 bin TL elektrik borcundan dolayı 2 Eylül sabahı su şebekesinin elektriği keserek santrali mühürledi.

KÖYÜN SU HİZMETLERİ ÖZEL FİRMAYA SATILINCA FATURALAR ÖDENMEDİ

Eldeniz Köyü’nün eski muhtarlarından Mustafa Karahan, “1982 yılından beri hiçbir sorun yaşamadık, suyumuz kesilmiyordu, borcumuz ödeniyordu. Bundan 5 ay önce muhtar Halim Gümüş su hizmetini özel firmaya sattı. Ödediğimiz faturalar artmaya başladı. Bundan dolayı da köyün bir kısmı borcunu ödüyor, bir kısmı da ödemiyor. Şebekenin elektrik borcu ödenmeyince OEDAŞ elektriği kesti, bizde susuz kaldık. Köyde bir damla su yok şimdi” dedi.
Eldeniz Köyü halkından Hüseyin Sarıkaya, “Köyümüzde 3 gündür su yok. Köyde su borcunu ödemeyenlere muhtar müdahale etmeyince para toplanmıyor. Biriken borçtan dolayı da elektriği kesmişler. Kaymakam Bey’e durumu söyledik ‘borcunuzu ödeyin açılır’ dedi. Köyde su borcunu ödemeyenlerden dolayı ödeyenlerde mağdur ediliyor. Allah muhafaza yangın çıksa söndürmek için bir tas yok kimsede” derken, Asım Yılmaz ise, “Su faturamı düzenli ödüyorum ama 3 gündür bir damla suyumuz akmıyor. Büyükbaş hayvanlarım var su veremiyorum onlara. Bağırıyor hayvanlar. Kaldı ki biz tarlada bahçede güneşin altında çalışan insanlarız. Haliyle terliyoruz, artık kokmaya başladık. Biran önce bu mağduriyet giderilsin" diye konuştu.

CEMAAT TEYEMMÜM ABDESTİ ALIYOR
Eldeniz köyünde cami cemaati de su bulamayınca teyemmüm abdesti alarak namazlarını kılıyor. Yaklaşık 3 gündür suları akmayan köy halkı, geçici olarak su ihtiyacını köye 500 metre uzakta bulunan yağmur suyunun biriktiği, sağlık açısından son derece tehlikeli olan su birikintisinden karşılıyor.