Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Zolan, "Suyun gelecek nesillere de sağlıklı bir şekilde aktarılması hepimizin ortak görevi olmalıdır" dedi.

Dünyada bitmez tükenmez gibi görünen su kaynaklarının bilinçsiz kullanım ve kirlilik nedeniyle azaldığına dikkati çeken Başkan Zolan, " Su, bir haktır ve her bireyin temiz suya erişme hakkı vardır. Su yalnızca kuraklık olduğunda akla gelmemelidir. Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) olarak hedefimiz, mevcut su kaynaklarımızı daha uzun süre kullanmayı ve gelecek kuşaklarımızın da bugün olduğu gibi musluktan su içebilmesini sağlayabilmektir" dedi. 

Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Günümüzde suyun önemi daha belirgin olarak hissedilmektedir. Su kaynaklarının korunması, verimli biçimde kullanımının sağlanması, su kirliliğinin önlenmesi en büyük amacımızdır. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak bunun için dev projeler üretiyoruz. Daha temiz su tüketimi ve su israfının önlenmesi adına şehrimizin alt yapısının büyük bir bölümünü yeniledik ve bu yönde çalışmalarımız devam ediyor." 

Suyun korunması, israfının önüne geçilmesi gibi konularda yerel yönetimlerin olduğu kadar, vatandaşlara da büyük görevler düştüğünü kaydeden Başkan Zolan, "Bize lütfedilen bu nimetlerin gelecek nesillere de sağlıklı bir şekilde aktarılması hepimizin ortak görevi olmalıdır. Unutmayalım, su varsa hayat vardır. Temiz su bizden, tasarruf sizden."