Haberdenizli.com

İyi parti Pamukkale İlçe Başkanı Adem Süpçin, "Tarihte büyük başarılara imza atmış olan Türk milleti var olduğu günden bu yana bulunduğu uygarlık dairesinin öncüsü olmuş, İslamiyetle taçlanan medeniyetimiz 3 kıtada öbür milletlere adeta güneş olmuş, Türk devletine tabi olan milletler barış ve huzurla yaşamışlardır. Ancak ne yazık ki geçtiğimiz yüzyılın 1900 lü yıllarında bizim uygarlık güneşimiz altında gönenmiş bazı milletler bize asi durmuş, bunu fırsat bilen yeni dünyanın sömürgeci ulusları onlarla işbirliği ederek devletimizi yıkmak istemişlerdir.
Şimdilerde iktidar partisinin söylediği gibi  yalnızca 2000 yıllık bir devlet ve 1400 yıllık bir medeniyet olsaydık çoktan yıkılırdık. Türk milleti milletleşme safhasını 5000 yıl önce tamamlamış ve Türk adı tarihte yer aldığı günden beri öz kültürünü geliştirerek bir uygarlık kurmuştur. 
Akif’in dizelerinde “Ulusun , korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar?/Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar!” diyerek özetlediği medeniyetimiz işte budur. Köklü ve imana dayanan bir uygarlığımız olmasaydı batı uygarlığını Anadolu içlerinde durdurup Sakarya’da tarihin en büyük dersini vermezdik"
dedi.

Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı

Süpçin, "Türk tahinin en parlak zaferlerinden birinin yıldönümü. Ancak büyük zaferler ekonomik zaferlerle taçlandırılmalıdır. Bu görüşte olan ulu önder Atatürk İzmir İktisat Kongresiyle ekonomik zaferlerin adımını atmış ancak ne yazık ki kendinden sonra gelenler onun yerli sermayeye, üretim araçlarının millette ve devlette olan modelini yeteri kadar anlayamamışlardır. Özellikle son 16 yıldır Atatürk’ün milli ekonomi modeli hepten terk edilmiştir. Bugün yaşadığımız ekonomik sorunun temeli milli bir ekonomiye sahip olmayışımızdır. 
Ekonomisi dışa bağlı olan milletler başka milletlere yem olurlar. Bu gerçeğin ayırdına varamayan, cari açığını kapatamayan, yükselen döviz kuruna hamasete dayalı gerçeklikten uzak çözümler dışında çözüm bulamayan, çözümü yine dışarıda arayan iktidar elinde tuttuğu parti devlet gücüyle ülkemizin köklü sorunlarına çözüm olamamaktadır. 

Çözüm milli mücadele yıllarında olduğu gibi bütün meşru siyasi görüş ve örgütlerin , STK’ların bir araya gelerek ortak yol haritası çıkarması, bu sıkıntılardan el birliği ile milletçe kurtulma azmini göstermektir. 
Diliyoruz ki bu 30 Ağustos milletçe birlikte hareket etmek için bir başlangıç olur. Bu vesileyle milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlarım"
dedi.