AMASYA (CİHAN)- Somali'deki insanlık dramına kayıtsız kalmayan Suluova halkı fitre ve zekatını açlık çeken insanlara ulaştırılması için sivil toplum örgütleri ile Suluova Kızılay Derneği'ne veriyor.
    Suluova'da faaliyet gösteren 40 sivil toplum örgütü ile Suluova Kızılay Derneği işbirliğinde organize edilen “Haydi Suluova! Afrika İçin İyilik Kandillerini Yakalım” isimli kampanya, küçük büyük tüm ilçe halkını Somali için harekete geçirdi. Ramazan'ın 5. günü başlatılan ve ay boyunca devam edecek olan bağış kampanyasında ilk 5 gün içinde 30 bin TL bağış toplandı. Kampanya kapsamında ilçenin 4 noktasına yardım kumbaraları konuldu. Ayrıca şehir merkezinde açılan bir stantta ise Somali'deki açlığın boyutları fotoğraflarla sergilenerek konuya insanların dikkatleri çekilmeye çalışılıyor.
    İlçe tarihinde görülen en büyük bağış kampanyasının düzenlendiğini belirten Türk Kızılay’ı Suluova Şubesi Başkanı Eyüp Oruç, “Ramazan ayı bereketi bol hayrı çok olan bir aydır. İlçe halkımız neredeyse ekmeğinin yarısını böldü ve açlık çeken insanlara gönderiyor. Türk halkı her zaman olduğu gibi yine dayanışmanın ve merhametin en güzel örneğini sergilemektedir." dedi.
    Bağışçıların banka yoluyla da ortak açılan hesaptan yardımlarda bulunabileceği vurgulayan Oruç, “Toplanacak para yardımları, Türk Kızılay’ı güvencesi ve aracılığıyla Afrika ve Somali’ye ulaştırılacaktır. Bundan kimse endişe duymasın.” şeklinde konuştu. CİHAN