HABERDENİZLİ.COM

Aynı zamanda gurup üyeleri engelliler ve sokak hayvanları yararına da konser veriyor. Ücret almadan sahneye çıkan avukatlar bilet satışından elde edilen gelirin tamamını sosyal projelerde kullanılmasını sağlıyor. Gurubun ‘Suça Sürüklenen Çocuklara’ dikkat çekmek ve tüm çocuk ve gençlerin sorunlara eğilerek, üretici ve yaratıcı çözümler bulmak için kurulduğunu belirten grup üyesi Ozan Orpak, grubun kar amacı gütmeden sahne aldığını, sosyal projelere de destek verdiğini söyledi.

Suça sürüklenen çocuklara müzik eğitimi de verdiklerini belirten Orpak, “Yaklaşık 2 senelik süreçte aktif olarak devam eden çalışmalarımızda elde edilen tüm gelirlerle birçok çocuğa burs imkanı sağladık. Engelli sporculara maddi kaynak sağladık, sokak hayvalarının tedavi giderleri üstlendik. Kenar mahallelerde bulunan okullardaki fiziki eksikliklerin giderilmesini sağladık. Birçok kitap yardımı yaptık. Suça sürüklenen çocuklara müzik dersleri verdik. En son olarak da 4 Mayıs Cumartesi günü Acıpayam ilçemizdeki depremzede aileler için yardım konseri düzenleyeceğiz” dedi.

Grup üyelerinin hepsi avukat
S.S.Ç grubunun solistliğini Ferhan Altun yapıyor. Elektro Gitarlarda Barış Açıkgöz ve Bayram Can Çapar, Basgitarda Hasan Ozan Orpak, Davulda ise Onat Ötnü sahne alıyor. Konserlerin tüm masraflarını kendilerinin karşıladıklarını belirten Orpak, “Gurubumuzu kurduktan sonra günlerce prova yaptık. İlk konserimizi de baro hizmet binamızda avukatlarımız ve kadınlarımız için verdik. Haftanın bazı günlerinde bir mekanda sahne alıyoruz. Elde ettiğimiz geliri de yine sosyal projeler için kullanıyoruz. Denetimli serbestlik bürosuna bağlı 18 yaşından küçük sanık veya şüpheli çocuklara müzik eğitimleri veriyoruz. Onun yanında yardım amaçlı konserler veriyoruz. Geçtiğimiz akşamda özel bir okulda sahne aldık. Verdiğimiz konserin ardından 10 engelliye tekerlekli sandalye alınması için bağış toplandı." diye konuştu. SSC Gurubu Anadolu Rock tarzında müzik yapıyor.