Türkiye’nin gündemindeki önemli konu başlıklarından biri olan ‘Başkanlık Sistemi’ ile ilgili “Başkanlık sisteminin en önemli, en belirgin özelliği güçlü bir yürütme ve güçlü bir hükümeti doğrudan doğruya çıkarmasıdır” dedi.
Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Türkiye’nin önemli gündem maddelerinden olan ‘Başkanlık Sistemi’ ile ilgili konferans vermeye devam ediyor. Geçtiğimiz ay İzmir’e de giderek orada gençlere hitap eden Subaşıoğlu, bu kez Eğitim-Bir-Sen Denizli Şubesi’nin davetlisi oldu. Düzenlenen konferansta ilk sözü Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Kazım Tefçi aldı. Tefçi, konuşmasında Başkan Subaşıoğlu’na ‘Başkanlık Sistemi ve Demokrasi’ konferansı için teşekkür etti. 

SUBAŞIOĞLU ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, yoğun bir katılımın olduğu konferansta ‘Başkanlık Sistemi ve Demokrasi’ üzerine önemli açıklamalarda bulundu. “Bir köyde iki muhtar olmaz” diyen Subaşıoğlu, “Başkanlık sistemiyle birlikte bugün yaşamış olduğumuz parlamenter sistemi içerisindeki iki başlı yönetim anlayışı ortadan kaldırılacak. Türkiye tek başlı yönetime mutlaka kavuşacak. Bunu eskiler de söyler ‘İktidar, iştirak kabul etmez ’diye… Bir köyde iki muhtar olmaz. Bir köyde olmayan iki kişi bir ülke de hiç olmaz, olmaması gerekir. Başkanlık sisteminin en belirgin özelliği güçlü bir yürütme güçlü bir hükümeti doğrudan doğruya çıkarır. Bu en önemli konu başkanlık sisteminin en önemli artısıdır” ifadelerine yer verdi.

TÜRKİYE MERDİVENDEN ÇIKTIKTAN SONRA

Aynı zamanda bir siyaset bilimci olan Subaşıoğlu, açıklamasının devamında da “Türkiye merdivenden yukarıya çıktıktan sonra bir sahanlık noktasında bulunuyor. Yani bekleme noktasındayız. Ya Türkiye bu sahanlıktan geri gelecek, ya da o sahanlıkta dinlendikten sonra parlamenter sisteminin krizini çözerek yoluna başkanlıkla devam ederek yukarıya çıkacak” diye konuştu.

BAŞKAN SUBAŞIOĞLU’NA PLAKET

Yaklaşık 2 saat süren konferansın sonunda Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Kazım Tefçi, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’na çiçek ve teşekkür plaketi sundu. Konferans çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.