Enerji verimliliği derneği Denizli Şubesi bildirdiği basın bülteninde, hayatımızın en önemli kaynağı olan su tasarrufu hakkında halkımızı bilinçlendirmek için çalışmalara başladı.   

Son yıllarda mevsimsel değişimler neticesinde yağış miktarlarının azalması ile birlikte ülke genelinde birçok ilde yaşanan su kıtlıklarından etkilenmemek için suyun tasarruflu bir şeklide kullanılması gerektiğini belirten Enerji Verimliliği Derneği Denizli Şubesi halkı bu konuda duyarlı olmaya çağırdı. Dernek, İlimizin içerisinde yer aldığı Büyük Menderes Havzasına Ekim 2013-Mart 2014 tarihleri arasında düşen yağış miktarı Meteoroloji Genel Müdürlüğü verileri dikkate alındığında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 48,9 azalmış olduğunu, yağış miktarındaki değişimlerin kaynak debilerini ve Derinkuyulardan emniyetli çekilebilir debileri etkilediğini belirtti.

Enerji Verimliliği Derneği Denizli Şube Başkanı Mehmet Akgün, “ Su en önemli enerji kaynağımız. Dünyamızın 4/3 su olsa da mevsim değişiklikleri ve yağışın az olması sebebi ile ileride içme suyu sıkıntısı yaşamamız muhtemel sonuçlardandır. Bu sebeple suyumuzu son derece dikkatli kullanmalı bir damlasını dahi israf etmemeliyiz. Biz dernek olarak suyun önemi ve su tasarrufu hakkında halkımızı gerek basın yayın organları aracılığıyla, gerekse sokak ve caddelerde, okullarda broşür dağıtarak bilgilendireceğiz. Yaşlımızdan gencimize sosyal bir sorumluluk bilinci içerisinde su kullanırken tasarrufu aklımızdan çıkarmayalım, birbirimize telkinlerde bulunalım. Yaşamın temel kaynağı ve vazgeçilemezi olan suyumuzu bugün bizlerin tükettiği gibi sağlıklı ve yeterli miktarda gelecek nesillere de aktarılması için bilinçli kullanalım, boşa akıtmayalım ve tasarrufu elden bırakmayalım. Unutmayalım ki suda yaşam var, suda temiz bir gelecek var” dedi.HOROZ