Müzik Müzesi Müdürü Halil Arça, tarafından kuruluşu için son hazırlıkları tamamlanan müze İstanbul, Gülhane’de açılacak. Türkiye’de ilk kez kurulacak Müzik Müzesinde 1994’ten bu yana yaptığı müzik aletlerinden 50 tanesinin sergileneceğini belirten Ramazan Efe, “Emekli olduktan sonra farklı malzemelerle müzik aletleri yapmaya başladım. Antalya ve Fethiye’den getirttiğim su kabaklarından yaptığım müzik aletleri büyük ilgi gördü. Özellikle bu müzik aletlerini kullanan müzisyen arkadaşlarımın desteği ile kurduğum ‘Kabak Orkestrası’ büyük beğeni toplamıştı. Şimdi açılacak müzik müzesinde bu aletlerin de sergilenmesi gündeme geldi. Yaptığım 50 müzik aletini müze için hazırladım” dedi.
Limon kabuğundan minyatür saz
Su kabağının yanında Hindistan cevizi kabuğundan, limon kabuğundan da saz yaptığını anlatan Ramazan Efe, “Emekli olduktan sonra müzikle daha çok ilgilenmeye devam ettim. Denizli’de birçok koroda görev alıyorum sahneye çıkıyorum. Bunun yanında da atölyemde müzik aletleri yapmaya devam ediyorum. Özellikle Hindistan cevizi kabuğundan yaptığım kemence, limon kabuğundan minyatür saz da yaptım. Bu eserlerimde müzede sergilenecek” dedi.
Müzeye gidecek müzik aletleri
Ramazan Efe tarafından yapılan müzik aletlerinden su kabağından yapılan saz, yaylı saz, cura, tambur, dümbelek. Hindistan cevizi kabuğundan kemane, saz. Limon kabuğundan minyatür saz, sipsiler, kemençeler, cümbüşler ve kabak kemanelerden oluşan 50 müzik aleti müzik müzesinde sergilenecek.