Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanıyla yürütülen “Stratejik Yerel Yönetişim Projesi” toplantıları Denizli’de başladı. Yerel yönetim süreçlerine vatandaş katılımını artırmayı amaçlayan North Point Otel'deki proje toplantı iki gün sürecek. Toplantıya, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, belediye yöneticileri, Denizli Kent Konseyi üyeleri, mahalle muhtarları, belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri gibi çeşitli gruplardan çok sayıda kişi katıldı.
Başkan Yardımcısı Çınar, Stratejik Yerel Yönetişim Projesi’nin demokratik yönetişimin hayata geçmesinde önemli rol alacağını belirterek, "Şeffaf, hesap verilebilir ve vatandaşlara etkin hizmet sunan, halkın karar alma süreçlerindeki katılımının artması projenin hedefleri arasında yer almaktadır. Belediyemizin vizyonu arasında bulunan katılımcı ve şeffaf yönetime önem veriyoruz. Bu toplantıları son derece önemsiyoruz ve her türlü katkıyı sunmaya hazırız." dedi.
Eğitimin birinci gününde projenin ikinci bileşeninden sorumlu Sivil Toplum Katılım Kilit Uzmanı Hollandalı Anke Ruige ile Eğitim Uzmanı Pavel Micka, katılımcılık konusunda teorik bilgiler ve uygulama örneklerini katılımcılarla paylaştı.