Denizli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Köksal Semerci, Ticari araç şoförlerinin SRC belgesini yanında bulundurmalarının yasal bir zorunluluk olduğunu belirterek bundan sonra şehir içinde de SRC belgesi sorulacağını söyledi. 
25 Şubat 2003 tarihinde yasalaştırılan ve kısa adı SRC olan Sürücü Yeterlilik Belgesinin 2006 yılının Haziran ayından itibaren uygulamaya konulduğunu hatırlatan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Köksal Semerci, "İki buçuk yıl deneme süresinden sonra 1 Ocak 2009 yılı başından itibaren, şehirler arası yollarda, denetimlerine başlandı. İl içi taşımalar ise sonraya bırakıldı. Bugün gelinen noktada şehir içindeki hat minibüsü kullanan üyelerimiz de SRC belgesini denetim esnasında ilgili denetim memuruna göstermek zorundalar" dedi.
SRC belgelerinin iki şekilde verildiğini belirten Semerci, "Birisi sınavsız ve kurssuz, diğeri sınavlı ve kurslu.Sınavsız ve kurssuz olarak SRC belgesi alabilmenin şartı, 25.02.2003 tarihinden önce ehliyete sahip olması.25.02.2003 tarihinden önce en az 90 gün SGK pirimi bulunması. Bu şartlara uyanlara, odamız tarafından SRC talebi için her türlü yardım yapılmakta, eksiksiz olarak Ulaştırma Bakanlığı, Gazi Üniversitesi, Mesleki Yeterlilik eğitimi Araştırma, Geliştirme ve Değerlendirme Merkezine müracaatı sağlanmaktadır" dedi.
Ticari araç kullananların bir an önce SRC belgesi alması gerektiğini ifade eden Semerci, şunları kaydetti:
"Türkiye’de tek merkez tarafından verilmesinden dolayı müracaattan sonra belgenin vatandaşın eline geçmesi 3-4 ayı bulmaktadır. Elden müracaat edilse bile 1,5- 2 aydan önce belge gelmemektedir. Sınavlı kurslar ise ayrı bir sorundur. Bakanlıktan izinli Mesleki Yeterlilik Eğitimi Merkezlerinde derslere katılan kursiyerler, sınava en yakın Ulaştırma Bölge Müdürlüklerinde Denizli için en yakın İzmir ya da Antalya’da girebilmektedir. Bir kişinin eline belgeyi alması en az altı ayı bulmaktadır. Temennimizin Ulaştırma Bakanlığımızın bu sürelerin kısaltılması için yetkilendirmiş oldukları Gazi Üniversitesindeki merkezi uyarır, vatandaşımızın mağduriyetini gidermesidir.Sonuç olarak özellikle şehir içinde Ticari araç kullanan şoförlerin, bir an evvel SRC Belgelerini almalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü yolda her an cezai müeyyide ile karşılaşabilirler."