Denizli Büyükşehir Belediyespor’un yaz futbol kurslarında antrenmanlar başladı. Yaklaşık 800 başvurunun yapıldığı ücretsiz etkinliklerle sahalar renklendi. 
Eğitim öğretim yılının tamamlanmasının ardından, yaz tatillerinde organize edilen ve gelenekselleşen Denizli Büyükşehir Belediyespor Yaz Futbol Okulu, tecrübeli antrenörler eşliğinde çalışmalarına başladı. Denizli Büyükşehir Belediyespor Futbol Akademisi Genel Koordinatörü Aliksan Urcanlı, 2003 ve 2008 arası doğumluların katılabileceği futbol okullarına kayıtların 800’e yaklaştığını ve ücretsiz kayıtların devam ettiğini söyledi. Urcanlı, başvuruların PAÜ Kalp Merkezi Karşısında bulunan Denizli Büyükşehir Belediyespor Futbol Akademisi Tesislerine yapılabileceğini ve 212 46 36 numaralı telefondan da bilgi alınabileceğini söyledi.
Denizli Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Rüşan Uzunoğlu, önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı olan Nihat Zeybekci’nin 2004’de başlatmış olduğu spora yatırım hamlesinin, şu an Denizli Büyükşehir Belediyespor Onursal Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın gayret ve katkıları sonucunda artarak devam ettiğini ve binlerce vatandaşın çoğalan spor merkezlerinde gönül rahatlığıyla spor yaptığına dikkat çekti. Denizli Büyükşehir Belediyespor’un bir spor okulu olduğunu yineleyen Başkan Uzunoğlu, "Binlerce kişiye en iyi şartlarda spor yaptırabilmenin hazzını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın doğru yetişmesi son derece önemlidir. Hayalimiz, tüm çocuklarımıza spor yaptırıncaya, kadar bu işe devam etmektir" dedi.