HABERDENİZLİ.COM

Bir buçuk yıl önce Denizli'de bilinçli sürücü sayısını ve trafikte saygıyı artırmak için Osman Başpınar tarafından Sosyal Paylaşım Platformu Facebook'ta kurulan Denizli Trafik ve Yaşam Grubu'nun takipçi sayısı 150 bini aştı. Sosyal medya ortamında Denizli'nin en büyük sayfalarından biri haline gelen Grubun yöneticileri, fuarlara katılarak trafik bilincinin artırılması konusunda çalışmalar yapıyor. Son olarak Akvadi Festivalinde stant açan grup yöneticileri, bir yandan standa gelen kişileri trafik bilinci konusunda bilgilendirirken diğer yandan da mevcut grup üyeleriyle buluşuyor. Gruba ait logo dağıtımına da devam eden yöneticiler logo verdiği kişilere trafik kurallarına uyması konusunda uyarılarda bulunuyor.

AMACIMIZ TRAFİK BİLİNCİYDİ AMA KENDİMİZİ YAŞAMIN İÇİNDE BULDUK

Denizli'de son yıllarda artan trafik yoğunluğu sebebiyle trafikte saygının bir hayli azaldığını ve bilinçli sürücü sayısının bilinçsizlere oranla daha az olduğunu düşünerek böyle bir grup kurduklarını anlatan Osman Başpınar, "gruba ilgi bir hayli yüksek oldu. Bastırdığımız logoları isteyen arkadaşlarımıza vermeye başladık. Logo verdiğimiz arkadaşalara da bundan sonra daha dikkatli olmasını rica ettik. Grup, bir buçuk yılda çığ gibi büyüdü. Sosyal medyada şuan 150 bini aşkın takipçimiz var. Trafikte ise 25 bin araç Denizli Trafik ve Yaşam Grubu logosu taşıyor." dedi.

Grubun büyüdükçe daha sosyal bir hal aldığını anlatan Başpınar, "grubumuza yardım çağrısı çok geliyor. Gelen her yardım çağrısına yetişemiyoruz. Elimizden geldiği kadar yetişmeye çalışıyoruz. Grubumuz daha önce bir çocuğun ameliyat olmasına vesile oldu. Son olarak 'ailem olur musunuz' diyen bir arkadaşımıza üyelerimizle beraber unutulmaz bir düğün yaşattık. Üye sayımız gün geçtikçe büyüyor. Artık bu gibi fuarlarda boy gösteriyoruz. İnsanlarla buluşuyoruz. Bizim logomuzu taşımak isteyen insanlarla buralarda buluşuyoruz." dedi.

ARAÇ KULLANIRKEN FOTOĞRAF ÇEKMEYİN

Denizli Trafik ve Yaşam Grubu logosu taşıyan sürücülerin trafik kurallarına daha hassas yaklaştığını belirten Başpınar, "Üyelerimiz sloganımıza ve grubumuza büyük saygı gösteriyor. Herşeyden önce kendisi için kurallara uyuyor. Ben hiç bir logolu sürücümüzün saygısız bir şekilde araba park ettiğini bile görmedim. Fakat bazen üyelerimiz grupta paylaşım yapmak için araç kullanırken fotoğraf çekimi yapabiliyor. Bizim grubumuzda selamlaşmak için 'sobe' diye bir paylaşım fulyası başladı. Logolu aracı gören diğer logolu arkadaşımız o aracın fotoğrafını çekip grupta yayınlıyor. Bu aslında bir kaynaşma anlamında yapılan bir işti. Ama bu işi trafikte araç kullanırken yapmak tabiki de çok yanlış. Grup üyelerimizin kendi ve başkalarının güvenliğini tehlikeye atmadan paylaşım yapmasını rica ediyorum. Bir fotoğraf yüzünden kendimizin ve başkalarının hayatını tehlikeye sokabiliriz." İfadelerini kullandı.

Son olarak araç kullanan tüm sürücülere seslenen Başpınar, "lütfen emniyet kemeri takmadan araç kullanmayalım. Araba park ettiğimiz yere dikkat edelim ve birbirimize karşı daha saygılı olalım." çağrısında bulundu.