Denizli Valiliği tarafından Her ayın 2’inci Salı günü gerçekleştirilen Halk Günü Toplantısı Denizli Valiliği Toplantı salonunda gerçekleştirildi. Denizli Valisi Hasan Karahan’ın izinli olması nedeniyle toplantıda vatandaşların sorunlarını Vali Yardımcısı Kemal İnan dinledi. 

ÇOCUKLARINDAN ŞİDDET GÖREN KADIN VALİDEN YARDIM İSTEDİ

Denizli’nin Çivril ilçesinden toplantıya katılan Hatice Turan isimli vatandaş çocuklarından şiddet gördüğünü iddia etti.  Yıllar önce eşinden ayrıldığını anlatan Turan,  Büyük oğlunun daha önce kendini bıçakladığını, bu yüzden koruma kararı alındığını söyledi. Şimdi ise 17 yaşındaki küçük oğlundan şiddet gördüğünü iddia eden Turan, lise son sınıfa giden oğlunun okutulmasını istedi.

BOŞANDIĞI EŞİ ÖLÜMLE TEHDİT EDİYOR

Toplantıya katılan Huriye İ. İsimli vatandaş  boşandığı eşinden ölüm tehditleri aldığını anlattı. Şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandığı eski eşinin devamlı kendisini ve çocuklarını rahatsız ettiğini anlatan Huriye İ.  Eski kocasından ölüm tehditleri aldığını söyledi. eski kocası hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirten kadın, “koruma kararı çıktığı halde tehdit etmeye devam ediyor. İçkili halde evin önüne gelip bizi ölümle tehdit ediyor. Kaç defa savcılığa bu konuyu anlattık fakat bir türlü önlenemedi.” dedi.

1 buçuk ve 13 yaşında 2 kızı olduğunu anlatan kadın ayrıca kızının eğitim masraflarının karşılanması için yardım talebinde bulundu. 

250 BİN LİRA YATIRIM YAPTI FAKAT YOL YOK

Belenardıç Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Mehmet Sakızcı, Belenardıç Mahallesinde yaşadığı yol sorunu için yardım talebinde bulundu.
2012 yılında hem bölgeye örnek olması, hem de yatırım yapmak amacıyla bir besihane kurduğunu anlatan Sakızcı, 250 bin lira bir yatırım yaptığını belirtti.  Besihaneyi işletmeye başlattığını fakat yol sorunu olduğunu söyleyen Sakızcı, “2015 yılında buraya yol yapılması için dilekçe verdim. Talebim ilgili kurumlar tarafından kabul gördü ve onaylandı. Geçtiğiz yıl yol konusunda söz verildi fakat hala yol açılabilmiş değil.” dedi. 
Besihaneye saman ve yem getirmek istediğinde çok zorluk yaşadığını ifade eden Sakızcı, “Tapu Kadastro’da burada 6 metre genişliğinde yol gözüküyor fakat yol hala açılmadı.  burada yaşanan sıkıntılar yüzünde boynumda 2 tane fıtık oluştu.  Bir an önce yolun açılmasını istiyoruz.” dedi. 

OTEL İŞLETMECİSİ EĞLENCE MEKÂNLARINDA GÜRÜLTÜ DENETİMİ TALEP ETTİ

Denizli’nin Pamukkale İlçesi, Pamukkale Mahallesinde otel işletmeciliği yapan Mehmet Yıldız, işlettiği otelin etrafında bulunan eğlence mekânlarında ses denetimi yapılmasını talep etti. Eğlence mekânlarında çok yüksek seste canlı müzik yayını yapıldığını belirten Yıldız, “2015 yılından bu yana Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü şikâyetlerde bulundum fakat işlettiğimiz otelin yanında bulunan eğlence yerlerinde hiçbir ses ölçümü yapılmadı.” dedi. 
Herkesin yaptığı işe saygı duyduğunu söyleyen Yıldız, “biz bu arkadaşların burayı kapatmasını talep etmiyoruz. Müzik sesinin standartlara uygun halde yapılmasını istiyoruz. otele gelen müşterimiz bu mekanların gürültüsünden rahatsız oluyor. Bu da bizim işlerimiz olumsuz yönde etkiliyor.” İfadelerini kullandı.