Anıtkabir’de ziyarete gelen çocuklarla da yakından ilgilenen CHP Milletvekili Basmacı, onlarla hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. 
Yemin töreni öncesi görüşlerini aldığımız CHP Milletvekili Melike Basmacı, “Yoğun bir seçim dönemi geçirdik. Milletvekili seçiminin ardından bugün sabah Ankara’ya geldim. İlk önce, Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu önder Atatürk’ün kabrini ziyaret edeyim dedim. Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının bize emanet ettiği güzel ülkemize sahip çıkacağımızı ve Cumhuriyetimizi ilelebed yaşatacağımızı, O’nun aziz ruhuna ve eserlerini koruyacağımıza söz verdim. Ben bir cumhuriyet kadınıyım bugün seçip seçilebiliyorsam bunu atama borçluyum o yüzden anıtkabiri ziyaret ederek bir kez daha onun çizdiği yolda yürüyeceğime, fikirlerini aydınlığını tüm ülkeme ve dünyaya yayılması için çalışacağıma söz verdim. Ve anıtkabirde aydınlık öğretmenlerimiz eşliğinde ilkokul öğrencilerimizi görünce umutlandım. Atanın evladları yetişiyor ve gün gelip görevimi teslim edeceğim güne kadar tüm Türkiyem şahit olsun ki nefesim yettiğince bu onurlu görevin getirdiği sorumlulukla durmadan çalışacağım. 
Öğleden sonra da Meclis’te yemin törenimiz var. Önce Atanın huzuruna çıktım, sonra da milletin huzuruna çıkıp, vatanın bölünmez bütünlüğü için yeminimi edeceğim. Mazbatamı alırken de;  bu ülkede her 4 kişiden biri bize oy vererek bize önemli bir görev verdi. Bir yanlışlık varsa vekilliğin gücüyle buna karşı çıkın dedi. Ben milletvekilliğini anamın karnından getirmedim. Önce Denizli’me sonra ülkeme söz veriyorum. Bizler için doğru bir şey varsa altına zevkle imza atacağım. Bu fikrin nereden geldiği önemli değil. Önemli olan bu fikrin Denizli’ye ve ülkeme yarayıp, yaramayacağıdır. Ben söz veriyorum ki; bir yerde hak yeniyorsa haksızlık yapılıyorsa orada karşısında beni bulacak. Milletvekili onuru ancak böyle taşıyabilirim. Tüm ülkemi birlik ve beraberliğe çağırıyorum demiştim. Şimdi de Yüce Türk milletine aynı düşüncelerimi yeminimle tasdikleyeceğim.” diye konuştu.