HABERDENİZLİ.COM

Denizli’de ikametgah nedeniyle muhtarlığın el değiştirdiği 4 mahalleden birisi olan Acıpayam’ın Karaismailler Mahallesi’nde halk, muhtarlığı elinden alınan muhtar için imza kampanyası başlattı. Seçimi kazanan aday ise hem mevcut muhtarı hem de kaydını silen jandarma için suç duyurusunda bulunmuştu.

31 Mart yerel seçimlerinde Denizli'nin Acıpayam İlçesi Karaismailler Mahallesi’nde iki aday muhtarlık için yarıştı. Seçimde mevcut muhtar Nurbaki Akşit 161 oy alırken, Mesut Salman ise 279 oy aldı. Muhtar adayının 118 oy farkla belirlendiği mahallede, Salman mazbatasını alamadı.

Oyunu mahallede kullanan Salman, ikametgah nedeniyle İlçe Seçim Kurulundan mazbatayı alamadı. Kurul mazbatayı en çok oy alan ikinci isim olan mevcut muhtar Nurbaki Akşit’e verdi.

KAYDI SİLİNDİ İDDİASI

Mazbatasını alamamasının nedenini olan ikametgah konusunda Salman açıklamalarda bulundu. Açıklama yapan Salman, “Mevcut Muhtar yanına jandarmayı alarak benim evime gelmiş. Burada oturmuyor diye tutanak tutmuşlar ve kaydımı sildirmişler. Bu olay 16 Ekim 2018’de gerçekleşiyor. Mazbata benim yerime rakibime verildi. Bunun hakkında hem muhtar için hem de jandarma hakkında suç duyurusunda bulundum” dedi.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Yaşanan olayın ardından mahallede imza kampanyası başlatıldı. Vatandaşlar, ‘Muhtar Mesut Salman, 2018 yılı Mart ayından beri köyümüz Karaismailler Mahallesi ikamet etmektedir’ yazılı kağıda isimlerini yazarak imza attı. İmzalar İlçe Seçim Kuruluna teslim edilmişti.

MAZBATA ÇARŞAMBA GÜNÜ VERİLECEK

Ankarada Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından Mesut Salman'ın mahallede oturduğu ve 6 ayı doldurduğu 31.03.2019 tarihi itibarı kabul edildiğini açıkladı. Diğer muhtar adayı Nurbaki Akşit'in ise usulsüzlükleri yüzünden muhtarlığının tekrar elinden alındığı belirtildi. İtirazı kabul edilen Mesut Salman'ın mazbatası Çarşamba günü verilecek.