Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2014-2015 eğitim öğretim yılında özel okullar için verilecek eğitim öğretim teşvikine müracaatların sona erecek olmasından dolayı Denizli İl Millî Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz açıklama yaptı. 
2014-2015 eğitim öğretim yılı itibari ile Millî Eğitim Bakanlığı tarafından özel okullarda okumak isteyen öğrencilere ilk defa maddi destek sağlanacağını belirten Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, "Bu destek çocuklarımızın eğitim öğretim sürecinde son derece önemlidir. İlimizde bu destekten faydalanmak için bugün itibari ile 724 öğrenci müracaat etmiştir. Ancak ilimize maddi destek verilmek üzere 2 bin 724 kişilik kontenjan ayrılmıştır. Bugün itibari ile bu önemli konuyu kamuoyuna bir kez daha duyurmak istedik. Velilerimizin, öğrencilerinin kayıtlı olduğu resmi okullara veya ilk defa kayıt yaptıracaklar ise e-okul sisteminde adrese dayalı olarak kaydı gözüktüğü resmi okullara giderek müracaatlarını yapmaları gerekiyor. İlimizde okul öncesinde 387, ilkokulda 552, ortaokulda 895 ve ortaöğretimde 889 olmak üzere toplamda 2 bin 724 öğrenci bu fırsattan yararlanabilecektir" dedi.
Maddi olarak önemli desteklerin verileceğini kaydeden Oğuz, "Eğitim öğretim desteği maddi olarak da önemli miktarlardır. Destek alma hakkı kazanan her bir öğrenciye okul öncesinde 2.500 TL, ilkokullarda 3 bin TL, ortaokullarda 3 bin 500 TL, liselerde ise 3 bin TL katkıda bulunulacaktır. Öğrencilerin eğitim ve öğretim destek bedelinin yüzde 35'i Kasım, yüzde 35'i Şubat ve yüzde 30'u Haziran'da olmak üzere öğrenim gördükleri okullarına ödenecektir. Buradan öğrenci kontenjanlarını ve verilecek olan maddi destek rakamlarını kamuoyu ve velilerimizle bir kez daha paylaşmak istedim. Eğitim öğretim desteğinin son müracaat tarihi 25 Ağustos 2014 Pazartesi günüdür. Müracaatlarının son gününe kadar ilgili okullarımıza başvurarak yardımlardan faydalanmanızı tavsiye ediyorum. Bu konunun önemini bir kez daha vurgulayarak,öğrencilerimizin bu avantajdan faydalanmalarını yürekten temenni ediyorum" şeklinde konuştu.