KAHRAMANMARAŞ (CİHAN)- Elbistan’da Sefa ve Enes Kuzu kardeşler örnek bir kampanyaya imza atıyor.
    4 Sefa, 8 yaşındaki kardeşi Enes ile Somali’deki açlık konusunda yaşlarından büyük bir duyarlılık ortaya koydu. Televizyon ve gazetelerde gördükleri Somali manzaralarından etkilenen iki kardeş, bu konuda bir çalışma yapmak istedi. Hem kağıt israfını önlemek hem de Somali’deki aç insanlara yardımcı olabilmek amacıyla yola çıkan Elbistanlı iki çocuk, çevrelerinden topladıkları kağıtları boş bir işyerinde biriktirmeye başladı. Elde edilen kağıt, kağıt fabrikasına satılacak ve karşılığında elde edilecek gelir Somali’de açlık ve hastalıkla mücadele eden insanlara gönderilecek.
Sefa Kuzu (14), televizyon ve gazetelerde gördükleri yürek burkan görüntülere sessiz kalmak istemediklerini belirterek, "Elbistan’da yaşayan insanların bu ıztırabı yüreklerinde hissettiklerini düşünerek bu çalışmayı başlattık.” dedi.
    Baba Fatih Kuzu ise çocuklarının bu duyarlı davranışlarından dolayı kendileriyle gurur duyduğunu söyledi. Kuzu, “Kağıt toplama işlemi Ramazan ayı sonuna kadar devam edecek. Bu bağlamda yardımsever Elbistan halkının da desteklerini bekliyoruz. Peygamber Efendimiz (S.A.V)'in “Hayırda yarışınız” hadis-i şerifi doğrultusunda evlerinde bulunan atıl, eski gazete, kitap, defterleri bizlere ulaştırmalarını bekliyoruz.” diye konuştu. CİHAN