ANKARA (CİHAN)- Afrika’da yaşanan kıtlığa Sağlık Bakanlığı da duyarsız kalmadı. Başlatılan kampanya, bakanlığın internet sitesinde yayınlanan Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın, mesajı ile duyuruldu. Bakan Akdağ, bölgede yaşanan dramı, “Kenya'da mülteci kampına sığınan Somalili bir anne, ikiz bebeklerinden biri ölünce, diğerine daha fazla yemek yardımı alabilmek için bebeğinin ölümünü yetkililerden gizlemek zorunda kalıyor.” sözleriyle anlattı.
Sağlık Bakanlığı’da açlık ve kuraklığın pençesindeki Afrika için bir yardım kampanyası başlattı. Bakanlığın internet sitesinde, ‘Sağlık ailesi olarak insanlık dramına seyirci kalmıyoruz’ kampanyasının duyurusu yapıldı. Ayrıca Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın, Somali’de yaşanan insanlık dramı için sağlık ailesine yayınlamış olduğu mesajına yer verildi. Bakan Akdağ, “Sevgili meslektaşım” diyerek başladığı mesajında, dünyanın gözleri önünde bir insanlık dramı yaşandığını belirtti. Her gün binlerce erişkin ve çocuğun, açlığa ve susuzluğa dayanamadan ölümle burun buruna geldiğini ifade ederek, “Minik bedenler hayatlarının daha ilkbaharında soluyor. Mesela, Kenya'da mülteci kampına sığınan Somalili bir anne, ikiz bebeklerinden biri ölünce, diğerine daha fazla yemek yardımı alabilmek için bebeğinin ölümünü yetkililerden gizlemek zorunda kalıyor. Dünya ise bu dramı seyrediyor.” dedi.
Sağlık ailesi olarak yaşanan bu dram karşısında sessiz kalmayacaklarını dile getiren Akdağ, bu amaçla bakanlık olarak bir kampanya başlattıklarını duyurdu. Mesajında hesap numaralarına da yer veren Bakan Akdağ, “Kıymetli kardeşim,
Her zaman olduğu gibi bu konuda da en yüksek duyarlılığı göstereceğinize inanarak sizi bu kampanyaya katılmaya davet ediyorum.” dedi.
Kampanyanın hesap numaları şöyle:
Vakıfbank Kızılay Şubesi Hesap No: 2011
Ziraat Bankası Kızılay Şubesi Hesap No: 201120
Halkbank Yenişehir Şubesi Hesap No: 05002011

CİHAN