Solar panellerinizde üretilen enerjiyi kullanmak ve depolamak için kullanacağınız akü çeşidi jel akü olacaktır. Bu aküler güneş enerjisinden aldığınız enerjiyi dilerseniz doğrudan kullanabilmenizi dilerseniz de depolayarak ihtiyaç halinde kullanmanızı sağlar. Solar panelleriniz için jel akü tercih etmek istiyorsanız gerekli birkaç noktaya dikkat ederek en uygun aküyü bulabilirsiniz.

Jel Akü Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Solar paneliniz için akü seçerken en doğru aküyü bulmak için birkaç noktaya dikkat etmelisiniz;

  • Amper: Solar panelinizin büyüklüğü ve ürettiği enerjiye bağlı olarak 100, 150 ya da 200 amperlik jel aküleri kullanabilirsiniz.
  • Fiyat: Gereğinden fazla para ödememek için en uygun jel akü fiyatları bulmanız gerekiyor.
  • Akünüzün depolama hacmi: Solar enerjinizi kullandığınız alanın ve üretimin büyük olması durumda büyük hacimli bir akü seçmelisiniz.

Neden Solar Paneller İçin Jel Akü Kullanılmalıdır?

Solar panellerde kullanılması için jel akünün tercih edilmesinin en temel nedeni bu akülerin kullanımının son derece kolay olmasıdır. Diğer akü türlerine göre solar enerji için kullanılmaya çok daha uygundur. Bunların yanında diğer akü türlerine göre %70 ila %80 oranında daha büyük kapasitesi bulunuyor.

Jel akü fiyatları da tercih edilmesindeki bir diğer nedendir. En uygun fiyatlara satın alabileceğiniz aküler sayesinde solar enerjiden tasarruf elde edebilirsiniz. Fazla bakım istemez ve çevresine daha az zarar verir.

Kaynak: MundaSolar