Aydın'ın Söke ilçesine bağlı Sazlı beldesinde çıkan orman yangını, yerleşim alanlarını tehdit ediyor. Yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.
Edinilen bilgiye göre; Söke’ye bağlı Sazlı Beldesi’nde Ballı Su Mevkiindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Gümüş Dağı’ndan yükselen dumanlar Söke Şehir Merkezi’nden görünür haldeyken, ürkütücü görüntü oluştu.
Daha çok çam ağaçları ve kuru otların bulunduğu arazi sarp kayalık bir bölge olunca; kuvvetli rüzgarında etkisiyle yayılan alevlere kara müdahalesi yanında, yangın söndürme uçak ve helikopterleri ile de müdahale edildi. Yangını söndürmek üzere Orman İşletme ekipleri başta olmak üzere Söke, Davutlar, Ortaklar, Sazlı, Kuşadası, Didim Belediyelerinin itfaiye ekipleri de büyük çaba gösterdi. Söke-İzmir Karayolu üzerinde bulunan Sazlı Beldesi’nin Ballı Su Mevkii’nde alevler dağın karayoluna dayanan sınırına kadar geldi. Söke İlçe Emniyet ve Jandarma Ekipleri yangın bölgesinde geniş önlemler alırken; vatandaşlar beldelerini tehdit eden yangını şaşkın gözlerle izledi.