Önümüzdeki Cuma günü kutlanacak Kurban Bayramı öncesi Belediyeler Kurban kesim yerlerindeki hazırlıklarını tamamladı. Pamukkale ilçesinde 8, Merkezefendi ilsinde ise 7 kurban kesim alanı oluşturuldu.  Kurban kesim yerleri dışında kamuya ait, sokak, cadde, park gibi alanlarda kurban kesimi yapanlara ise zabıta ekipleri cezai işlem uygulayacak. Pamukkale Zabıta Amirliğinden edinilen bilgiye göre; kurban kesim kurallarına uymayarak kamuya ait alanda kesim yapan kişilere  kabahatler kanunu çerçevesinde 227 lira idari para cezası uygulanacak. 

KENDİLERİNE AİT ALANDA KESEBİLİRİLER

Cezai işlemin uygulanması için kurban kesilen yerin kamuya ait alan olması gerekiyor. Vatandaşlar, kendilerine ait, arsa, depo veya bahçelerde kurban kesimini yapabilecek. 

KURBAN YERLERİ ŞU ŞEKİLDE

Pamukkale ilçesi sınırları içinde yaşayan vatandaşlar  küçükbaş hayvanlarını  Ulu Cami otoparkı, Kuşpınar Pazaryeri, İncilipınar Kapalı Pazaryeri, Kınıklı Kapalı Pazaryeri,  Dokuzkavaklar’da bulunan Merkezefendi Kuran Kursu Bahçesi, Anafartalar Kapalı Pazaryeri’nde kesebilecek. Büyükbaş hayvanlar için ise Korucuk’taki Sabanoğlu Mezbahanesi ve Akhan’da Çayır Mevkii Duranlar Mezbahanesi kesim yeri olarak belirlendi. 

Merkezefendi ilçesinde ise  Barbaros, Sevindik, Karaman, Servergazi, Bahçelievler, Yenimahalle, Yenişehir(Şengün Camii Yanı) pazaryerleri, kurban kesim yerleri olarak belirlendi.