Geçen yıl sokak hayvanlarına yönelik 3.100 ameliyat gerçekleştiren klinik, 2.200 sokak hayvanına da tedavi hizmetinde bulundu. 2015 yılı boyunca 6.100 hayvanı aşılayan klinik, 700 hayvanı sahiplendirdi, 70 yabani hayvanı da tedavi ederek doğaya geri bıraktı.

Kurulduğu günden bu yana sokak hayvanlarına yönelik yaptığı çalışmalarla Türkiye'ye örnek olan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği, 2015 yılında da sahipsiz hayvanlara umut olmaya devam etti. Doğaya ve çevreye duyarlı belediyecilik anlayışı ile binlerce sokak hayvanının hayatını kurtaran Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği, 2015 yılında da binlerce sokak hayvanına ulaşarak bakım ve tedavi hizmetinde bulundu. Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği'nde geçen yıl kısırlaştırma işlemi de dahil olmak üzere 3.100 hayvanın ameliyatı gerçekleştirildi. Bunun dışında yaralı ve tedaviye ihtiyaç duyan 2.200 hayvana müdahale ederek sağlıklarına kavuşturan klinik, sokak hayvanlarının aşı ve bakımlarını da üstleniyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliği, 2015 yılında 6.800 hayvanı aşıladı. Kene, kuduz, karma aşılar ile parazit tedavileri de rutin olarak yapılan sokak hayvanları küpe takılarak kayıt altına alınıyor. Bununla beraber kayıt altına alınan ve tedavileri tamamlanan hayvanlar 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği alındıkları bölgeye geri bırakılıyor. Yaşam koşulları uygun olmayan ve zor şartlarda yaşam mücadelesi veren sahipsiz sokak hayvanları ise Denizli Büyükşehir Belediyesi Beslenme Odağı'na götürülerek bakımları üstleniliyor. 

700 sokak hayvanı sahiplendirildi

Sokak hayvanlarının tedavi ve bakımı Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği'nde gerçekleştirildikten sonra isteyen hayvanseverlere sahiplendirme imkanı veriyor. Bu kapsamda 2015 yılında 700 hayvan sahiplendirilirken, bu hayvanlardan 400 tanesi Denizli Büyükşehir Belediyesi Beslenme Odağı'ndan, 300'ü ise Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği'nde hayvanseverlere teslim edildi. 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği, sadece hasta, yaralı, kaza geçirmiş ve kötü muameleye maruz kalmış sokak hayvanlarının değil, yabani hayatına da şefkat elini uzatıyor. Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği ekipleri, 2015 yılında 9 leylek, 24 şahin, 3 atmaca, 2 kaya kartalı, 6 karga, 4 kumru, 5 doğan, 1 çoban aldatan, 4 kerkenez, 3 yaban güvercini, 3 saka, 2 çulluk ve 4 baykuş olmak üzere toplamda 70 yabani hayvanı tedavi ederek doğaya geri bıraktı.