Denizli İl Özel İdaresi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 2012 yılı hizmet içi eğitim planında yer alan, operatör ve şoförlere iş makineleri çalışma esasları ve periyodik bakım konulu iki gün sürecek olan eğitim semineri başladı.

İş Makinesi Operatörü Makine Teknisyeni Halil Ertonga tarafından İl Özel İdaresi 3 nolu hizmet binasında verilen eğitime, şoför ve iş makineleri operatörü olmak üzere toplam 69 adet personel katıldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, “Kurumumuz her meslek dalında çalışan personeline meslek alanları ile ilgili konularda yetiştirilmesi için ilgili kuruluşlarca işbirliği yaparak eğitimler düzenlemektir. Eğitim bizim için çok önemlidir.” diye konuştu. Oklu, “Amacımız arazide çalışan şoför ve operatörlerin bilgi donanımlarını arttırılmak, iş makinelerinin güvenli çalıştırılması, enerji ve zaman tasarrufu sağlanmaktır.” diyerek Eğitimci Halil Ertonga ve eğitime katılan personele katılımları nedeniyle teşekkür etti.
İş Makinesi Operatörü Makine Teknisyeni Halil Ertonga; iş makinelerinin teknik özellikleri, bakım önlemleri, makinelerin doğru, ekonomik ve emniyetli kullanım özellikleri, teknik yapısı ve sistemlerinin öğretilmesi, her türlü ekipmanın tanıtılması, yerinde ve doğru kullanılması, makinelerin kullanımında emniyet, güvenliğin sağlanması, ekonomik, verimli şekilde kullanılması, aracın ayarları ile ilgili bilgi ve becerinin kazandırılması, periyodik bakımı, arıza belirtilerinin öğretilmesi, özelliğine göre enerji tasarrufu, iş güvenliği ve uygulamalar konularında bilgiler verdi.