Çivril’in Kıralan Mahallesi’nde yaşayan Kemalletin ve Arife Özcan çiftinin 3 yıl önce dünyalar güzeli bir kız çocuğu oldu. İsmini Gülbahar koydukları minik kızları 6 aylıkken erken doğum nedeniyle beynine oksijen gitmediği için ‘Kaba Motor Geriliği’ hastalığına yakalandı. Doğum sonrası bir ayda küvözde kaldı.  Kızları emekleme ve yürüme çağına geldiğinde yürüme zorluğu çektiğini anlayan aile doktora gittiklerinde kızlarının hastalığını öğrendi. Tedaviye başlandı ancak baba Kemalletin Özcan’ın işsiz kalması ve maddi sıkıntılar içinde olması nedeniyle tedavi yarım kaldı. Olan ise minik Gülbahar’a oldu. Kız çocuğu tedavisi devam etmez ise hayatı boyunca sakat yaşayacak. Aile ise hayırseverlerden destek bekliyor. 

YARDIM EDİN
Baba Kemalletin Özcan, kızının tedavisini sürdüremediği için büyük bir sıkıntı içinde olduğunu belirterek,  “kızım erken doğdu bir ay kuvözde kaldı sonra taburcu olduk eve geldik. Kızımın gelişimi ve büyümesi normal seyrederken yaşıtları yürümesine rağmen kızımın yürüyemediğini fark ettik. Hemen doktora götürdük, doktor erken doğumda beynine oksijen gitmemesi ihtimali olduğunu ve ‘kaba motoru geriliği’ teşhisi koydu. Fizik tedavi ve egzersizlere başladık yaklaşık bir yıldır da tedavimiz devam etti. Ama şu an işsizim ve kızımın tedavisi yarım kaldı. Kızımın yürüyebilmesi için tedaviye devam etmemiz gerekiyor” dedi.
 İşsiz olduğu için sosyal güvencesi ve herhangi bir gelirinin olmadığını belirten baba Kemalettin Özcan “yaklaşık altı aydır işsizim. İkinci çocuğum olduktan sonra eşim rahatsızlandı ve hastanede tedavi olması gerekti. Hem çocukların bakımı hem de eşimin tedavisinde yanında olabilmek için işimden ayrılmak zorunda kaldım. Şimdi işsizim, eşim rahatsız, kızım yürüyemiyor. Kızımın tedavisinin devam etmesi için yardıma ve desteğe ihtiyacım var” dedi. Anne Arife Özcan’da tek isteğinin kızının yürüdüğünü görmek olduğunu söyleyerek “evim de tek oda da yaşıyoruz. Doğru dürüst eşya yok. Elektrik bile daha bir iki gün önce bağlandı. Bir yıldır elektriksiz oturuyoruz. İki çocuğumda çok küçük ikisi de bakıma muhtaç. Tek isteğim var kızım tedavisine devam etsin ve yürüsün. Oğlum yedi aylık eşim çalışmadığı için zor zamanlar geçiriyoruz” dedi.