Denizli’de engelliler ile ilgili pek çok çalışmayı başarı ile gerçekleştiren Türkiye Sakatlar Derneği Denizli Şubesi, yeni bir projeye daha imza atıyor.

Koordinatörlüğünü Dernek Başkanı Osman Çiyancı, Gülistan ve Işıl Baysal’ın yaptığı “Sizden Biriyiz Projesi”, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından kabul edildi. Projede; Aile ve Sosyal Politikalar Denizli İl Müdürlüğü, Denizli İl Sağlık Müdürlüğü, Denizli İşitme Engelliler Derneği ve Pamukkale Teknokent Yöneticisi A.Ş. paydaş olarak yer alıyor. Ayrıca Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği, Özel Çocukları Koruma Derneği, Acıpayam Engelliler Derneği de projede iştirakçi olarak katılıyorlar.

Denizli genelinde engellilikle ilgili farkındalığı arttırarak. Engellilere sağlanan haklardan bilinçli bir şekilde faydalanmalarını sağlayan birçok etkinlik gerçekleştirilecek. Ayrıca bu alanda stratejik bir yol haritası oluşturulması da projenin amaçları arasında yer alıyor.

Denizli bölgesinde dezavantajlı grupların ihtiyaçlarını, Engellilerin günlük hayattaki yaşadıkları sıkıntıları tespit ederek; Eğitim, bilgilendirme farkındalık faaliyetleri düzenlemeli bu çalışmalar vasıtası ile halkın gelir düzeyini refah seviyesini ve yaşam kalitesini katkı sağmak amacıyla Denizli Merkez ilçelerde ve 17 çevre ilçelerde yayan engelli bireylerin mevcut durum ve analizler yapılarak dezavantajlı grupta bulunan engelli vatandaşları toplumda bütünleştirmek haklarını bilmelerini sağlamak, seslerini duyurmak farkındalıklarını arttırmak ve topluma kazandırılmasının saplanmasını amaçlayarak fiziksel, zihinsel, işitsel görme vb. engelli bireylerin toplumda karşılaştığı sıkıntıları tespit etme ve sorunlarını belirleyip onlara yönelik eğitimler ve farkındalık seminerleri vermek ayrıca engelli derneklerine yönelik düzenlenecek eğitim programları sayesinde kurumsal kapasitenin güçlenmesi amacıyla birçok etkinlik gerçekleştirilecektir.




Proje Ortakları;
-Türkiye Sakatlar Derneği Denizli Şubesi
-Denizli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü
-Denizli Halk Sağlığı Müdürlüğü
-Denizli İşitme Engelliler Derneği
-PAÜ Teknokent

Projeye Destek Ola İştirakçiler;
-Özel Çocukları Koruma Derneği
-Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Denizli Şubesi
-Acıpayam Engelliler Derneği

Proje Ekibi;
-Osman Çiyancı
-Gülistan Çankaya
-Mustafa Zeybek
-Işıl Baysal
-Kudret Çelebioğlu
-Dr. Mine Solakoğlu

-Sizden Biriyiz Projesi Nedir? 
Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Doğruda Faaliyet Desteği (DFD) kapsamında, Denizli'de engellilikle ilgili farkındalığın artmasını ve engellilerin kendilerine sağlanan haklardan daha bilinçli bir şekilde faydalanmalarını sağlayabilmek amacıyla tasarlanmıştır.

Sizden Biriyiz projesi kapsamında neler yapılacak?
1. Denizli il genelinde yaşayan 500 engelli ile anket gerçekleştirerek;
engellilerin sorunlarını ve beklentilerini güncel olarak tespit edeceğiz.

2. Araştırma çalışması ile belirlenen ihtiyaçlar çerçevesinde, engellilere ve
engelli ailelerine yönelik eğitimler düzenleyeceğiz.

3. Araştırma çalışması ve eğitim faaliyetlerinden elde edilen veriler ile engelli
ihtiyaçları yol haritamızı hazırlayacağız.

4. Araştırma sonucunda tespit edilen sorunlara yönelik ilgili il müdürlüklerine
ve bakanlıklara bilgi vereceğiz.

5. Aynı zamanda araştırma sonucunda elde edilen verileri TBMM(Gazi
Meclisine) Engelliler komisyonuna da göndereceğiz.

6. Sizden Biriyiz projemizde yürüttüğümüz tüm faaliyetlerimizi, süreç raporu
halinde; düzenleyeceğimiz kapanış toplantısı ile karar alıcılara ve
kamuoyuna duyuracağız.