PAMUKKALE’DE ÇÖP TAKSİ VATANDAŞA HİZMET VERİYOR
Pamukkale Belediyesi, ilçede temizlik hizmetlerinde vatandaşın büyük beğenisini kazanan “çöp taksi” uygulamasını hayata geçirdi. Damperli olan ve minyatür yapısıyla dikkat çeken Çöp Taksi, büyük araçların giremediği sokaklarda, şehirde çok acil kaldırılması gereken çöplerin toplatılmasında ve trafik akışına sıkıntı yaratmadan önemli bir performans sergiliyor. Vatandaşlar ayrıca 444 9 220 numaralı telefondan ve belediye hatlarından ulaşıp adres vererek hizmet noktasında çöp taksiyi çağırabiliyor.

Pamukkale Belediyesi, çevre temizliğinin en iyi şekliyle sağlanması, çevrenin korunmasına yönelik önemli bir hizmeti daha hayata geçirdi. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in talimatıyla Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde çöp taksi uygulaması başlatıldı. Damperli olan ve minyatür yapısıyla tüm sokaklara girebilen çöp taksi, Pamukkale İlçesi sokaklarında hizmet vermeye başladı. Çöp Taksi, büyük araçların giremediği sokaklarda, şehirde çok acil kaldırılması gereken çöplerin toplatılmasında önemli bir performans sergiliyor. Minyatür yapısı sayesinde çöp taksi şehir içerisinde trafik akışına da sıkıntı yaratmadığı için önemli bir performans sağlıyor.

VATANDAŞ MEMNUN
Vatandaşlarda çöp taksiyi bireysel olarak çöplerin kaldırılması için çağırabiliyor. 444 9 220 veya 0 258 212 80 51 numaralı belediye hatlarından ulaşıp adres vererek hizmet noktasında çöp taksiyi talep edebiliyor. Çağrı merkezinde adres bilgisi alınan bölgeye çöp taksi anında sevk edilerek, o bölgedeki çöpler toplanarak bertaraf ediliyor. Çöp taksi uygulamasını öğrenen veya hizmet alan vatandaşlar ise, uygulamadan oldukça memnun. Vatandaşlar, Pamukkale Belediyesi’nin bu çalışmasıyla çevre temizliği noktasında çalışmaların bir tık daha yukarı taşındığını vurguluyor.



“TEMİZ BİR PAMUKKALE İÇİN HİZMETTE SINIR TANIMIYORUZ”
Pamukkale İlçesi’nde çevre temizliği ve çevrenin korunmasına azami önem verdiklerini belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Çöplerin toplanması, çevre temizliğinin sağlanması yani temiz bir Pamukkale için önemli çalışmalara imza atıyoruz. ‘Pamukkale’de yaşamak bir ayrıcalık’ sloganıyla biz hizmetlerimizi vatandaşımıza ulaştırıyoruz. Hizmet anlamında önemli bir nokta ise temizliktir. Bu konuda yıllık bütçemizden büyük bir payı çevre temizliğinin sağlanması ve korunmasına ayırıyoruz. İnsanlarımıza temiz ve yaşanabilir bir çevre sunmak en büyük görevimiz. Geldiğimiz noktada ise Pamukkale İlçemiz en temiz şehir noktasında ön sıralarda. Çöp taksi uygulamamız, yaptığımız çalışmaların önemli bir parçası olacak. Dar ve giriş noktasında sıkıntılı olan sokaklarımız başta olmak üzere caddelerde, trafik yoğunluğunun olduğu noktalarda çöp taksimiz hizmet verecek, çöpler toplanıp bertaraf edilecek. Vatandaşlarımızın telefonla ulaşmasıyla da çöp taksi ayaklarına kadar gidip o hizmeti halkımıza sunacak. Burada önemli olan çevre temizliğinin sürekli olarak en iyi şekilde sağlanmasıdır. Çöp taksi hizmetimizin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.