Haberdenizli.com

Telefon dolandırıcılarına karşı Denizli Pamukkale Kaymakamlığı yazılı açıklama yaptı. 

Yapılan yazılı açıklamada; Son zamanlarda art niyetli kişiler tarafından Kaymakamlığımızın, İlçe Kaymakamının veya Kurumlarımızın ismini kullanarak;  iş adamlarımız ve hayırsever vatandaşlarımızın ev, iş veya cep telefonlarından arandıkları, sağlık,  okul gezileri ve buna benzer bahanelerle Kaymakamlık adına bağış veya yardım kampanyası adı altında para talebinde bulunarak dolandırıcılık teşebbüslerinin artarak devam ettiği tespit edilmiştir.

Aynı şekilde 27.11.2018 tarihinde Kaymakamlığımızın adı kullanılarak İlçemiz sınırlarında oluşan bir dolandırıcılık olayı vatandaşımız Y.B tarafından, Kaymakamlığımıza bildirilmiş ve olay anında Emniyet güçlerine iletilerek dolandırıcı 1 kişi 27.11.2018 tarihinde Çorum da yakalanarak 28.11.2018 tarihinde tutuklanmıştır.

Kaymakamlığımızın veya herhangi bir kamu kurumumuzun vatandaşlarımız, işadamlarımız ve esnafımızdan; telefon veya diğer iletişim yollarıyla herhangi bir amaçla yardım toplama gibi bir talebi veya yöntemi bulunmamaktadır.
 
Kaymakamlığımız ve  herhangi bir kamu kurumunun veya kamu yöneticisinin adını kullanarak telefon vb. yöntemle yardım toplamaya çalışan dolandırıcılara hiçbir şekilde itibar edilmemesini, tedbir amaçlı olarak da böyle bir durumla karşılaşan vatandaşlarımızın öncelikle Kaymakamlığımızın 0258-461-2214 numaralı telefondan Özel Kalem Bürosuna veya [email protected] e-posta adresinden Kaymakam Hayrettin BALCIOĞLU’na ulaşarak durumu bildirmeleri veya 112 Numaralı telefonu arayarak  Emniyet Müdürlüğü veya Jandarma Komutanlığı'na ihbarda bulunulması önemle rica olunur.