Evinde balkon yıkarken ayağı kayan ve omuzu üzerine düşen Nazlı Kara’ya başvurduğu hastanede yapılan incelemelerde lif kopması nedeniyle fizik tedavi önerildi. Aldığı fizik tedaviler sonucunda problemleri çözülmeyen ve ağrısı geçmeyen Kara,  gün geçtikçe kolunda ve elinde güç kaybı yaşamaya başladı. Sakatlanan kolunu ve elini kullanamayacak duruma gelen Nazlı Kara,  internetten gerçekleştirdiği araştırmalar sonucunda Doç.Dr.Semih Akkaya’ya ulaştı ve Özel Denizli Cerrahi Hastanesi’ne başvurdu.

Yapılan muayeneler sonucunda kendisine ameliyat önerilen Nazlı Hanım gün geçmeden operasyona alındı. Oldukça riskli bir operasyon geçiren Nazlı hanımın sırtından alınan kaslar,omzunda kopmuş olan ve oldukça deforme durumda bulunan kaslar ile birleştirildi.

Amaeliyat öncesi yapılan muayenelerde Nazlı Kara’nın omuzunda çok ciddi bir yırtığın olduğunu tespitettiklerini söyleyen  Doç.Dr.Semih Akkaya, “Bu tarz omuz kas yırtıklarında kapalı bir operasyon olan artroskopik ameliyat ile tamir işlemi yapıyorduk fakatNazlı hanımın omuz kaslarında büyük oranda bir erime olduğu ve omzunda bunu sağlayabileceğimiz kasla bulunmadığı için bu operasyonu gerçekleştiremedik. Ancak kapalı Artroskopik işlemi zedelenmiş kasların olduğu bölgeyi temizlemek için yine kullandık. Ardından arka sırt kaslarından iki tanesini daha önce kaybettiği kaslara transfer ettik. Henüz hastamızı taburcu etmedik ama şu durumda bile sağlığına büyük oranda kavuştuğunu ve omzunu rahatça hareket ettirebildiğini söyleyebiliriz. Aynı zamanda elindeki güç kaybının da yerine gelmeye başladığını eklemeliyiz. Bu oldukça riskli bir operasyon olduğu için gerçekleştirilmesi de oldukça nadirdir. Denizli’de bu operasyonu yapan en deneyimli ve donanımlı ekibe sahip olduğumuzu da belirtmek istiyorum’ dedi.