KOCAELİ (CİHAN)- BDP'nin, seçime 7 gün kala Gebze'de düzenlediği mitinge katılan Muş Milletvekili Sırrı Sakık, "PKK silahtan arınmak, siyaset yapmak istiyor." dedi. Aynı mitingde konuşan BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Sen solcu diye Haberal ve Demirel'i dinliyorsun." diye konuştu.
    Gebze Cumhuriyet Meydanı’nda 2 bine yakın vatandaşın katıldığı mitingdesarı, kırmızı, yeşil renkli poşular dikkat çekti. 12.30'da başlaması beklenen miting, Sırrı Sakık ve Ufuk Uras'ın gecikmesinden dolayı yaklaşık bir saat gecikmeyle başladı. Bekleme esnasında alanda Kürtçe parçalar çalındı halaylar çekildi. Miting sebebiyle polis olağanüstü güvenlik önlemleri aldı.
            Konuşmasında, hükümeti eleştiren Sakık, "Sayın Öcalan Türkiye'deki Kürtler, diasporadaki Kürtler, dağdaki gerilla ve tüm Kürtler üzerinde önemli bir etkinliği olan liderdir. Kandil'e kadar gittiniz. Oraları bombaladınız, sefer yaptınız fakat zafer kazanamadınız. Dün babalarını öldürdüğünüz çocuklar bugün gerilla olarak babalarının yerini aldı, savaşıyor. Bu yol çıkmaz bir yoldur. Siz Kürt halkının kalbini fethedemediniz." dedi.
            Sırrı Sakık, 20 kişiyle 550 kişilik Meclis'e ders verdiklerini savunarak, “Bunların hepsi BDP’den korkuyor. Onlara göre biz teröristiz. Hiç kusura bakmayın sizin terörist dediğiniz insanları bu halk kahraman ilan ediyor. PKK silahtan arınmak siyaset yapmak istiyor. Siz operasyon yapıyorsunuz. Bu şekilde barış sağlanmaz.” dedi.
            Daha sonra mikrofona Ufuk Uras, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Haberal, Süleyman Demirel'i solcu zannediyor. Onların soluna soğan koyacaksın sağına sarımsak. Sen solculuğun ne olduğunu bilmiyorsun. Sen solcu diye Haberal ve Demirel'i dinliyorsun. Solu Haberal ve Demirel değil, bizler blok olarak temsil ediyoruz." diye konuştu.
            Polis, miting sebebiyle Gebze'de yoğun güvenlik önlemi aldı. Alana iyi hakim olan, üst aramalarını sorunsuz yapan Gebze polisi, her kesimin takdirini kazandı. Mitingi İl Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur da yakından takip etti. Çalkavur, yetkililerden sürekli bilgi aldı.
CİHAN