Denizli Büyükşehir Belediyesinin geleneksel hale getirdiği Türkiye’nin en büyük Çocuk Şenliği ilçe turunu tamamlamasının ardından kent merkezinde başladı. İlçelerde yaklaşık 30.000 çocuğu ağırlayan şenlik Denizli merkezde ise Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşiyor. Her gün ilköğretim çağındaki binlerce çocuğa eğlenceli bir gün yaşatmayı hedefleyen şenlikte öğrenciler animatörler eşliğinde doyasıya eğleniyor. Çuval yarışı, ip çekme, can gibi geleneksel oyunlar oynayan çocuklar sanal dünyadan uzaklaşarak şişme oyun parklarında gönüllerince vakit geçiriyor. 

Çocuklardan Başkan Zolan'a sevgi seli 

Çocukların gönüllerince eğlendiği şenliğe her gün katılarak onlarla oyunlar oynayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, öğrencilerin sevgi gösterileri ile karşılamasından büyük keyif alıyor. İlçelerde tamamlanan şenliğin aynı şekilde Denizli merkeze taşındığını kaydeden Başkan Zolan, çocukların şenlik alanında sanal değil gerçek arkadaşlarıyla buluştuğunu belirterek, bundan duydukları sevinçlerinin ise gözlerinden okunduğunu söyledi.

"Çok güzel hatıralarla ayrılıyorlar"

Başkan Zolan, "Çocuk Şenliği ile çocuklarımızın mutluluğuna mutluluk katalım onları sanal dünyadan uzaklaştırarak  gerçek arkadaşlarıyla buluşturalım istedik. Çocuklarımız gayet neşeli ve mutlu. Buradan çok güzel hatıralarla ayrılıyorlar. Onlar için ne yapsak azdır" dedi.